Peda.net > Verkkolehtien etusivu > Savonlinna >

Superluokka

  Kirjaudu toimitukseen >>
Etusivu > Tietopaketti lemmikeistä > Kultainennoutaja > Sisällysluettelo

Kultainennoutaja

Kultainennoutaja on koira. Se on oikea koiramaailman luuta. Se pystyy suuntaamaan kykynsä mihin tahansa tavallisesta noutamisestaan sokeiden opaskoiraksi huumeiden tai räjähtäneiden etsijäksi, kohtuullisen rauhalliseksi tottelevaisuuskoiraksi tai vain erittäin viehättäväksi kotikoiraksi. Se on yksi kuudesta noutajarodusta. Muita noutajarotuja ovat esimerkiksi labradorinnoutaja ja novascotiannoutaja.
Väri&turkin hoito
Turkki on sileä,laineikas ja runsashapsuinen, värinä pitäisi olla kultainen, EI valkoinen tai mangonvalkoinen taikka punainen. Noutajan turkkia pitää harjata säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa viikossa, mieluiten enemmänkin, vaikka joka päivä =).
Luonne ja käyttäytyminen
Kultainennoutaja on luonteeltaan hyvin iloinen, avoin ja ystävällinen,mistä syystä se sopii hyvin perhekoiraksi. Se on myös erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on hyvin oppivainen ja kärsivällinen. Sen olemus on hyväntahtoinen ja ystävällinen.
Tuntomerkit
Kultaisellanoutajalla on kultainen peitinkarva ja pienet silmät. Se eroaa labradorinnoutajasta siten, että labradorinnoutaja on vaaleampi ja sillä on suuremmat silmät.
Ravinto
Kultainennoutaja voi syödä koiranruokia, lihaa, kotiruokaa, mutta mausteita se ei saa syödä esimerkiksi suolaa,sokeria tai pippuria.
Hoito
Sitä pitää lenkittää joka päivä,antaa aikuiselle koiralle ruokaa aamuin illoin, (alle 3 kk 4 ruokaa päivässä, aamu,ilta,aamupäivä ja iltapäivä) ja ( yli 3 kk 1 vuoden ikään asti 3 ruokaa päivässä, aamu, ilta ja päivä), sillä pitää olla juomaa, sekä leluja ja muita virikkeitä. Jos kultainen noutaja on tylsistynyt se keksii hyvin helposti itse tekemistä, joskus sellaisiakin mitä ei saisi tehdä =P.
Muuta
Meidän kultaisennoutajan pentu Nemo (nyt vähän yli 4kk) söi kerran hihnaa, jossa oli tabascoa ettei se söisi sitä.Se puri hihnaa ja se kävi kierimään nurmikolla kun se oli niin tulista, niin sitten annoimme juoda sen vesilätäköstä. Olisittepa nähneet miltä se näytti! =) XD

kultainennoutaja.jpgKommentit

söpö kuva
Lähettäjä: Catherine Lintula Lähetetty: 29.10.2009 11:33
Niin miustakin, thänks, Cate
Lähettäjä: Pinja Mikkonen Lähetetty: 30.12.2009 16:19
söpö kuva ja hyvä teksti

Lähettäjä: Iina Åby Lähetetty: 12.1.2010 12:55
Paitsi että toi kuva ei oo meidän koira mutta samaa rotua edustava :)
Lähettäjä: Pinja Mikkonen Lähetetty: 28.5.2010 13:21
Hyvin kirjoitettu.:) Kuvasta tulee mieleen teijän koira Nemppa!:)
Lähettäjä: Suvi Tauren Lähetetty: 21.1.2011 21:41
IHANA KOIRAA
Lähettäjä: WENLA HEISKANEN Lähetetty: 13.12.2014 16:17
todella suloinen ja söpö koira
Lähettäjä: Lukija miika nissinen Lähetetty: 18.3.2016 16:28

Lähetä kommentti

Kommentti:

Nimi:

Roskapostin estämiseksi kirjoita kahteen seuraavaan kenttään sama itse valitsemasi numero, joka on muu kuin 0 (nolla):
Numero: Vahvistus: