Peda.net > Verkkolehtien etusivu > Juuka >

Äidinkielen Sanomat

  Kirjaudu toimitukseen >>
Etusivu > 3. Kontiolahden ampumahiihdon MC-kilpailu 2004 > Hanna Saarenpää, hiihtäjälupaus > Sisällysluettelo

Hanna Saarenpää, hiihtäjälupaus

Kontiolahdella järjestettiin ampumahiihdon maailmancupkisa 4.12. Naisten sprintin jälkeen saimme etuoikeuden haastatella nuorta suomalaista hiihtäjälupausta, Hanna Saarenpäätä.

Tiedustelimme 21-vuotiaalta Saarenpäältä kisan sujuvuutta ja hän vastasi hiukan alakuloisesti, ettei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Kisaan hän valmistautui aivan kuten ennenkin, eikä minkäänlaisia poppakonsteja tarvinnut käyttää suorituksen parantamiseksi. Vaikka Saarenpää hiihtääkin nykyisin Kontiolahdella, hän ei ole kotoisin Pohjois-Karjalasta, vaan Etelä-Pohjanmaalta.
Ampumahiihdossa Saarenpäätä kiehtoo monipuolisuus ja ennalta-arvaamattomuus. Lajissa tarvitaan hyvän fyysisen kunnon ohella myös järjenkäyttöä, eikä yksittäisen kisan voittajaa voi koskaan tietää ennakkoon.
Hiihdon lisäksi Saarenpään arkea hallitsee opiskeleminen. Hän kouluttautuu kemisti-tutkijaksi Joensuun yliopistossa. Vähäisenä vapaa-aikanaan Saarenpää harrastaa urheilua, josta esimerkkinä hän mainitsee sählyn.
Lopuksi nostimme vielä puheenaiheeksi nuorten liikunnan, jonka määrää Saarenpää toivoisi kouluissa lisättävän. Hänen mielestään koululiikunnassa tärkeämpää olisi panostaa enemmän liikunnaniloon ja hiukan rennompaan asenteeseen kuin kilpailuihin ja liian totiseen ilmapiiriin. Lisäksi hän tietenkin kannustaa nuoria urheilemaan.

Mielenkiintoisen juttutuokion jälkeen meidän oli aika siirtyä toisiin tehtäviin ja haastattelu tuli tiensä päähän. Meidän retkemme ei kuitenkaan vielä tahtonut loppua, joten jäimme seuraamaan miesten pikakisaa. Kaikenkaikkiaan reissusta jäi hyvä mielikuva, jota voimme muistella tulevaisuudessa lämmöllä.

hiihto16pin.jpg
Hanna Saarenpää ei tällä kertaa ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa.Toimittaja(t): Rosa Koivunen, Jenni Honkanen ja Hannamari Mansikka
Muokattu: 17.12.2003 08:04