Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Vantaa > Tekniikan ja liikenteen ala > Elintarvikeala ja biotekniikka >

Elintarvikeala ja biotekniikka

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Elintarvikealan tehtävä on tuottaa elintarvikkeita, jotka tyydyttävät kuluttajien ja muiden asiakkaiden fyysisiä, sosiaalisia ja henkisiä tarpeita. Elintarvikkeilla on keskeinen merkitys ihmisten terveydelle, taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, suomalaisen ruokakulttuurin ja elävän maaseudun säilymiselle sekä elinympäristön ja luonnon kestävälle kehitykselle.
 

Opiskelu Pääkaupunkiseudulla

Omnian ammattiopisto, Espoo
Stadin ammattiopisto
Vantaan ammattiopisto Varia
 
Kuva
 

Alalla työskentely

Elintarvikealan ammattilaiselta edellytetään monipuolista ammattitaitoa ja sen jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Alan ammattilainen on luotettava, täsmällinen, hygieenisesti työskentelevä, laatutietoinen, vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkinen.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Alan tyypillisiä työpaikkoja ovat erikokoiset leipomot ja konditoriat, lihanleikkaamot ja makkaratehtaat, eines- ja makeistehtaat sekä myllyt ja panimot. Meijeristit sijoittuvat meijeriteollisuuteen. Työpaikat ovat erikokoisia -pienistä suuriin tuotantolaitoksiin.
 

Linkit

Ammattinetti
Elintarvikekeskusliitto
Ammattinetti
Ammattinetti
Ammattinetti
Ammattinetti
Tietoa meijerialan opiskelusta