Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Vantaa > Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala > Hammaslääketiede ja muu hammashuolto >

Hammaslääketiede ja muu hammashuolto

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Hammasalan tehtävänä on korkealaatuisten tuotteiden ja palvelujen avulla edistää ihmisten terveyttä, luonnollista kauneutta ja hyvinvointia. Alan tuotteiden ja palveluiden avulla voidaan vahvistaa asiakkaan itsetuntoa, millä on keskeinen merkitys ihmisen sosiaalisessa toiminnassa, itsensä hyväksymisessä ja omaan kulttuuriin sitoutumisessa.
 

Opiskelu pääkaupunkiseudulla

Stadin ammattiopisto
 
Kuva
 

Alalla työskentely

Hammaslääkärin yleisimpiä työtehtäviä ovat hampaiden paikkaaminen, erilaisten suun alueen tulehdusten hoitaminen, hampaiden oikominen ja hampaiden poistoon ja proteeseihin liittyvät tehtävät. Näiden korjaavien toimenpiteiden lisäksi hammaslääkäri ennaltaehkäisee suun sairauksia esimerkiksi opastamalla asiakasta hampaiden kotihoidossa. Hän työskentelee yhteistyössä hammashoitajan kanssa.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Hammaslääketieteen ammattilaisia työskentelee terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja yksityisillä hammaslääkäriasemilla. Lisäksi heitä työllistävät opetus-, tutkimus- ja hallinnolliset tehtävät.
 

Linkit

Ammattinetti