Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Vantaa > Muu koulutus > Poliisiala >

Poliisiala

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36
 

Yleistä tietoa

Poliisin tärkeimpiä tehtäviä ovat turvallisuuden ja viihtyvyyden ylläpitäminen ja parantaminen, rikosten, häiriöiden ja onnettomuuksien estäminen sekä tapahtuneiden rikosten tutkiminen ja niiden syyteharkintaan vieminen. Poliisi myös auttaa muita viranomaisia ja kansalaisia turvallisuuden edistämisessä.
 

Poliisialan perustutkinto

Poliisikoulu vastaa opiskelijan opintovalinnoista ja antaa erikoistumiskoulutuksia. Poliisin perustutkinto antaa pätevyyden vanhemman konstaapelin virkaan. Poliisin perustutkinnon jälkeen on mahdollista jatkaa poliisialipäällystön koulutukseen.

 

Poliisin työ

Suurin osa poliiseista työskentelee paikallispoliisissa eli kihlakunnittain järjestetyissä poliisilaitoksissa.

Järjestyspoliisi valvoo yleistä järjestystä ja vastaa järjestys- ja liikennerikkomusten kuulusteluista ja tutkintatoimista.
Rikospoliisi selvittää rikoksia, etsii niiden tekijöitä ja toimii ehdonalaisvalvojana.

Valtakunnallisista yksiköistä
liikkuva poliisi valvoo pääteiden liikennettä, moottorikelkkailua ja veneilyä, keskusrikospoliisi erikoistuu vakavaan, järjestäytyneen ja kansainvälisen rikollisuuden tutkintaan ja torjuntaan sekä suojelupoliisi valtakunnan turvallisuutta uhkaaviin rikoksiin.
 

Linkit

Ammattinetti
Ammattinetti
Yle Iines, Viikon unelma-ammatti