Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Vantaa > Luonnonvara- ja ympäristöala > Luonto- ja ympäristöala >

Luonto- ja ympäristöala

YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Luontoyrittämisen lähtökohtana on suomalainen luonto ja sen erityispiirteet. Tähän sisältyy sekä aineellisiin raaka-aineisiin että aineettomiin arvoihin pohjautuvaa yritystoimintaa, jossa otetaan huomioon luonnon kestokyky, suositaan uusiutuvia luonnonvaroja ja hyödynnetään lähinnä luonnonvaraisia kasveja ja eläimiä kestävän kehityksen pohjalta.
 
Kuva
 

Alalla työskentely

Alan ammattilaiselta edellytetään monipuolista osaamista ja sen jatkuvaa kehittämistä sekä vastuullista ympäristöasennetta. Myös elinkeinoelämän, erityisesti maaseudun elinkeinojen tuntemus, hyvä kielitaito ja kulttuurin ­tuntemus sekä oman alueen erityispiirteiden ja perinteen tuntemus ovat keskeisiä.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Alalla on arboristin, eläintenhoitajan, erä- ja luonto-oppaan, golfkentänhoitajan, maaseutumatkailun ja luonnontuotealan ammattilaisia. Lisäksi on golfkenttämestarin, keruutuotetarkastajan, koe-eläintenhoitajan, maaseudun kehittäjän ja riistamestarin ammattilaisia. Näiden lisäksi ammatteina ovat muun muassa: ympäristönhoitaja, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksissä sekä taajamien ja maaseutualueiden ympäristönhoidossa. Lisäksi on luontoyrittäjä, joka toimii luonto-opastuksen ja luontomatkailun yrittäjänä tai työntekijänä. Poro- tai luontaistalousyrittäjä toimii porotalousyrittäjänä tai luontaistalousyrittäjänä kala-, riista- tai pienimuotoisen maa- ja metsätalouden tehtävissä.