Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

Vinkkejä OPE-TET -paikan hakuun

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Vinkkejä OPE-TET -paikan hakuun


OPE-TET -paikan löytyminen ei ole vaikea juttu. Vaikeinta varmaankin on se, että tarjolla on monia mielenkiintoisia paikkoja.

Aluksi kannattaa pohtia omaa taustaa ja opettajuutta sekä sitä, mikä työelämään tutustumispaikka ja -ala voisi antaa itselle eniten eväitä omaa opettajuutta ja ohjauksellisuutta ajatellen.

Tässä muutamia konkreettisia hakuvinkkejä:

1. Pääkaupunkiseudun TET-tori -sivustolta voi kysellä paikkaa yrityksistä, jotka ovat sinne ilmoittautuneet. Tällöin on syytä mainita, että kyse on OPE-TETistä.

2. Työvoimatoimiston sivustoilta voi löytyä lisää soveltuvia paikkoja osoitteesta www.mol.fi.
Myös alueen yritykset hyvin tuntevia työvoimaneuvojia löytyy työvoimatoimistoista.

3. Ystävät, tuttavat ja sukulaiset voivat työskennellä juuri sillä mielenkiintoisella alalla/yrityksessä, josta saattaisi olla itselle hyötyä.

4. Oman työpaikan työtoverit sekä harrasteissa ja eri tilaisuuksissa kohdatut ihmiset saattavat omata suhdeverkostoa, jota voi hyödyntää.

5. Useimmilla yrityksillä on oma sivustonsa, josta voi poimia yhteystietoja ja tiedustella OPE-TET -mahdollisuutta.

6. Yritysten yhteystietoja voi pyytää myös esimerkiksi paikalliselta kauppakamarilta (http://www.helsinki.chamber.fi/), yrittäjäjärjestöiltä (http://www.uudenmaanyrittajat.fi) ja elinkeinoyhtiöiltä (http://www.tat.fi/koulut/).

OPE-TET -paikan hankinnasta kannattaa tehdä elämän seikkailu, tapahtuma, joka antaa uutta tietoa ja kokemuksia. Peruskoulun kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaat hankkivat itse TET-paikkansa. Eläytyminen siihen, mitä oppilas kokee tuon prosessin aikana, antaa uusia valmiuksia ohjantatyöhön. Ja viimeinen tipsi: juuri noilta oppilailta voi saada vinkin OPE-TET -paikasta.