Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Helsinki > Tekniikan ja liikenteen ala > Tekstiili- ja vaatetustekniikka >

Tekstiili- ja vaatetustekniikka

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Vaatetusalan tehtävä on tuottaa tuotteita ja palveluja, jotka tyydyttävät kuluttajien ja muiden asiakkaiden suojautumisen ja esteettisyyden tarpeita. Pukeutuminen on välttämätöntä, vaatteet antavat suojaa kylmää ja kuumaa vastaan.
 

Opiskelu Pääkaupunkiseudulla: Vaatetusalan perustutkinto

Stadin ammattiopisto
Keskuspuiston ammattiopisto, Arlan toimipiste, Espoo
Stadin ammattiopisto
 
Kuva
 

Alalla työskentely

Alan monissa erilaisissa ammateissa tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta, loogista ajattelua, hahmottamiskykyä, kädentaitoja, joutuisuutta, luovuutta sekä värien ja muotojen, tyylien ja trendien herkkää tuntemusta. Työ tapahtuu joko vaatetusteollisuudessa, ompelimoissa, kangas- ja vaatetusliikkeissä, pienissä muotiliikkeissä tai omassa yrityksessä, jolloin tarvitaan myös innovaatiotaitoa sekä asiakaslähtöisen palvelun, yrittäjyyden ja markkinoinnin osaamista.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Vaatetusalan ammattilaiset työskentelevät erilaisissa tehtävissä tuotannossa tai liike-elämässä myyjinä, korjausompelijoina tai sisäänostajina. Ateljeet, hattu- ja turkisliikkeet ja vaatetuksen erikoisliikkeet ovat myös alan työpaikkoja. Ammattia voi harjoittaa myös yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.
 

Linkit

Ammattinetti
Ammattinetti
Ammattinetti
Ammattinetti