Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Helsinki > Luonnonvara- ja ympäristöala > Maatilatalous >

Maatilatalous

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Maatalousalan tehtävä on tuottaa puhtaita, turvallisia ja terveellisiä tuotteita sekä palveluja, jotka tyydyttävät kuluttajien ja kansainvälistyvien markkinoiden vaatimuksia. Luonnonvarojen hyväksikäytössä korostuvat ympäristönäkökohdat ja suhde luontoon.
 

Opiskelu Uudellamaalla: Maatalousalan perustutkinto

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Keuda Mäntsälä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Keuda Mäntsälä
Hyria, Hyvinkää
 
Kuva
 

Alalla työskentely

Maatalousalan kannattava tuotanto mahdollistaa maaseudulla elämisen ja ylläpitää maaseutuympäristöä. Toiminnan selkärankana on oman ammatin ja koko maatalouselinkeinon arvostus. Alan ammattien harjoittaminen edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn, muutoksiin sopeutumista ja jatkuvaa uuden oppimista.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Maaseutuyrittäjä työskentelee maatilalla joko yrittäjänä tai työntekijänä. Työt määräytyvät tilan tuotantosuunnan ja koon mukaan. Maaseutuyrittäjä voi viljellä viljaa ja muita viljakasveja, hoitaa karjaa ja tehdä metsätöitä. Lisäksi hän kunnostaa maatilan rakennuksia ja huoltaa maatalouskoneita.

Muita työpaikkoja ovat maatilamatkailu, luomuviljely, pieneläinten hoito tai maataloustuotteiden jalostaminen. Ammatteja ovat esimerkiksi maanviljelijä, maatalouslomittaja, maatilamatkailuyrittäjä ja maataloustarvikemyyjä.
 

Linkit

www.metsaopetus.fi
Katja on juuri aloittanut metsäalan opinnot. Katja ja tämän läheiset kertovat Katjan ammatinvalinnasta.
Forssan ammatti-instituutin luokanvalvoja Rauno Karjusilta ja metsuri Juha Huttunen kertovat metsäluonnonhoitajan ammatista.