Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Espoo-Kauniainen > Tekniikan ja liikenteen ala > Tieto- ja tietoliikennetekniikka > Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT, Aalto yliopisto >

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT, Aalto yliopisto

YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT on kansainvälisesti merkittävä ja näkyvä tietotekniikan tutkimuskeskus, joka suuntautuu erityisesti 5-10 vuoden perspektiivillä tärkeiksi nouseviin tietotekniikan ja sen keskeisten sovellusten haasteisiin. Sillä on hyvät suhteet alueensa tutkimuslaitoksiin ja yrityksiin. Sen tutkimusryhmät ovat saavuttaneet maailman kärkitason ja niiden tutkimustuloksilla on merkittävää tieteellistä, teollista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. HIIT on osa sekä Helsingin yliopistoa että Aalto-yliopistoa.
 

TET-työläisten kokemuksia

 

TET-tehtävät ja hakuohjeet

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITillä työskentely voi tapahtua kahdessa eri tehtävässä:

Tutkimusta avustavissa tehtävissä olet osa Digital Content Communities -tutkimusryhmää. Tutkimusryhmän painoaloja on osallistuminen verkostoyhteiskunnassa, tiedon ja datan rooli yhteiskunnassa, älykkäät tilat sekä laskennallisen data-analyysin soveltaminen yhteiskuntatieteissä.

Perinteisiä TET-työtehtäviä ovat olleet:
  • haastattelunauhojen käsittely
  • lomakkeiden yms. materiaalin käsittely
  • aineiston käsittely ja tutkiminen esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmalla
  • yliopiston opetuksen seuraaminen
  • oppimateriaalien muokkaaminen
  • muut tutkimusta avustavat tehtävät

Ohjelmistopainotteinen TET sisältää tutustumista erilaisiin pieniin ja vähän suurempiin ohjelmointitehtäviin, esimerkiksi yksinkertaisten laskentaskriptien tekemiseen, tutkimustyökalujen kehitykseen ja pienten prototyyppien tuottamiseen.

Käyttämiämme ohjelmointikieliä ovat Python, Javascript, HTML5 selä Ruby on Rails. Paikalla on aina osaavia henkilöitä auttamassa sinua ohjelmoinnissa, mutta sinun tulee osata perusteet ohjelmoinnista ennen TET-jaksoa.

Olemme havainneet niin tyttöjen kuin poikien oppivan TET-jakson aikana arvokkaita kokemuksia tieteellisestä tutkimuksesta ja tietotekniikasta. Tärkeintä on mielenkiintosi tutkimusta kohtaan sekä halu pohtia teknologian yhteiskunnallisia vaikutuksia. Kaikissa tehtävissä ohjaamme sinua parhaamme mukaan ja tulet pääsääntöisesti työskentelemään tutkimusryhmämme kanssa samassa huoneessa.

Hakeminen TETtiin

Jos olet kiinnostunut TETistä HIITillä, sinun kannattaa selata läpi aikaisempien TET-opiskelijoiden kokemuksia. Hae meille TETiin lähettämällä sähköpostia Matille (matti.nelimarkka@hiit.fi). Sähköpostissasi toivomme sinun kertovan:
  • TET-jaksosi alkamis- ja päättymisaika
  • Haetko tutkimusta avustaviin tehtäviin vai ohkelmistopainotteiseen jaksoon? Miksi?
  • Kerro vähintään kaksi kouluainetta, joista pidät. Miksi pidät juuri näistä kouluaineista?
  • Mikä sai sinut kiinnostumaan TET-paikastamme?
Kevääsllä 2017 emme ota TET-harjoittelijoita tammikuussa tai helmikuussa toimistomme muuton takia. Käsittelemme kevään 2017 TET-hakemuksia aikaisintaan helmikuun kolmannella viikolla, sitä ennen emme voi vastata työharjoittelupyyntöihin.

Our official working languages include also English and we're happy to take students with an English working language to our research institute.

 

Käyntiosoite

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT
Maarintie 6
02150 Espoo

sekä

Gustaf Hällströmin katu 2b
00560 Helsinki

www.hiit.fi