Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > TET-tori > Pääkaupunkiseutu > Espoo-Kauniainen > Luonnonvara- ja ympäristöala > Puutarhatalous >

Puutarhatalous

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanha Peda.net verkkoveräjä on suljettu 5.6.2017
Uusi Peda.net-palvelu löytyy osoitteesta:

https://peda.net

Kaikki kysymykset voitte lähettää osoitteeseen:

info@peda.net
Tiedote päivitetty: 06.07.2017 09:09

Yleistä tietoa

Puutarha-alan ammattilainen edustaa arvoja, jotka lisäävät elinympäristön kauneutta ja viihtyvyyttä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä ja ihmisen hyvinvointia.
 
 
 

Alalla työskentely

Ammatillisen toiminnan lähtökohtana on kasvien ja niiden ominaisuuksien perusteellinen tunteminen. Puutarha-alan ammattilainen tuntee menetelmät ja tekniikan, joilla kasvien kasvuun ja kehitykseen vaikutetaan. Alan tavoitteena on tuottaa terveellistä ravintoa, muokata, rakentaa ja ylläpitää viihtyisää ympäristöä sekä tuottaa koristekasveja sisätilojen vihreyttämiseen ja tunnelman luomiseen esimerkiksi juhlatilaisuuksissa.
 

Yleisimmät alan työpaikat

Puutarha-alan työpaikkoja ovat lasinalais- ja avomaanviljelmät, viherrakentamiseen ja viheralueiden hoitoon erikoistunet yritykset, julkisyhteisöjen viheryksiköt, kauppaketjujen puutarhamyymälät, kukkatalot ja garden center -tyyppiset monialayritykset. Tämän lisäksi voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.
 

Linkit

Puutarha-alan opiskelija Jenna Ekman kertoo ammatinvalinnastaan.
Yle Iines, Viikon unelma-ammatti
Ammattinetti