Peda.net > Portalernas första sida > Porvoo - Borgå > Kvarnbackens skola >

Kvarnbackens skola

ADMINISTRERING >>    

Kontaktinformation

Kvarnbackens skola
Kvarnbergsgatan 18
06100 Borgå


Rektor Anne Smolander 040-4801320
Kansliet Magdalena Gustafson 040-4801321
E-post kvarnbacken@borga.fi

 

AKTUELLT

Hej!

Torsdagen den 4.9 har hela skolan friluftsdag kl.8.45-12.45. I kalendern nedan kan ni bekanta er med verksamheten under hösten

God fortsättning på september månad till er alla!
ö. Anne Smolander


 

Blanketter

 

Allmän information...

finns i infobladet.
 

Länkar

WilmaWilma

Office 356

e-poste-post


Hem och Skola


spacer3.jpg

 

Kompisveckan

Kompisveckan
Vi har roligt tillsammans. Flera bilder hittar ni i arkivet.
 

Kalender

<<Oktober>> <<2014>>
Ti On To Fre
40 1
2
09:45 -
Morgonsamling
3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15
HÖSTLOV
HÖSTLOV
18 19
43
Unicefrundan v.43
21 22 23 24 25 26
44
Utvecklingssamtal v.44 (-45)
28 29 30 31
 

Matlistan

Matlista KLICKA HÄR för att se vilken mat som serveras denna vecka!
 

Väderstationen

 

 

spacer3kort.jpg
 

Nyheter från Östnyland - YLE

Borgå stad lade i somras två värdefulla trähus i centrum ut till försäljning. Husen vid Alexandersgatan 5 och Vävaregränd 5 är fortfarande till salu.

- Det är nog dött på fastighetsmarknaden just nu, säger lokalitetsdirektör Börje Boström.

Den gamla Konstskolan vid Alexandersgatan säljs som två parhuslägenheter för 308 000 respektive 320 000 euro. Den fastigheten har fått anbud men inga förhandlingar är på gång.

Vävaregränd säljs som sju mindre bostäder som ska bilda ett bostadsaktiebolag. Bostäderna är som bäst stadens hyreslägenheter.

Det stora huset vid Alexandersgatan 5 är däremot tomt. Också ett tomt hus kostar staden pengar.

- Jag har uppskattat att värme och fastighetsskötsel kostar staden kring 18 500 euro om året, berättar Boström.

Det betyder över 1500 euro i månaden för ett hus som ingen använder.

Läs mer: I september lockade bostäderna vid Alexandersgatan flera spekulanter i veckan.

Styrelsen för Finlands Svenska Idrott har valt Christel Raunio till ny generalsekreterare. Raunio efterträder Michael Oksanen som börjar som generalsekreterare för Pohjola-Norden vid årsskiftet.

– Vi fick ta del av många mycket bra ansökningar, vilket visar på ett stort intresse för att leda den finlandssvenska idrotten, säger FSI:s ordförande Jan-Erik Enestam i ett pressmeddelande.

– Jag är övertygad om att Christel Raunio kommer att vara en bra efterträdare för Michael Oksanen och leda det förändringsarbete som bör göras inom idrotten i Svenskfinland och Finland på ett bra sätt.

Raunio verkar för tillfället som förbundsdirektör för Finlands Svenska Marthaförbund. Hon betonar att ett förändringsarbete är en process som man går igenom tillsammans.

– Jag ser fram emot att få arbeta med engagerade aktörer på idrottsfältet i Finland för att möjliggöra idrott på svenska även i fortsättningen, säger Raunio.

– Såväl utmaningarna som möjligheterna är många och jag vill jobba för att kunna garantera, och hitta, ny finansiering för de många formerna av idrott som FSI omfattar. Mitt uppdrag ska vara att skapa förutsättningar, men att också våga göra förändringar för att kunna garantera ett vitalt idrottsliv i Svenskfinland.

Två kvinnor och en karl. Mikael Crawford mellan Sabine Forsblom och Mikaela Strömberg. Eiffelbenstornet i God morgon Östnyland.

Polisen förbereder som bäst det slutgiltiga utlåtandet för fallet med de två tjänstemän i Lappträsk som varit misstänkta för att ha missbrukat sin tjänsteställning och för att ha brutit mot upphandlingslagen.

Kriminalkommissarie Juha Tuovinen vid polisens avdelning för ekonomisk brottslighet i Vanda, säger att en av de två misstänkta har varit anställd av kommunen och inte tjänsteman, vilket betyder att han inte kan misstänkas för tjänstebrott.

Således är det nu bara en av de två männen som misstänks för brott.

Det var Lappträsks kommundirektör Tiina Heikka som i somras bad polisen utreda om allt har gått rätt till då kommunen har valt entrepenörer för sina byggprojekt.

Borgå stad ska utreda skolnätet i de norra delarna av staden. Bildningsdirektören har tillsatt en arbetsgrupp som ska fundera på hur framtiden ska se ut där.

I norra Borgå finns just nu två skolor: Tuorilan koulu och Kerkkoon koulu. Inom elevupptagningsområdet bor det sammanlagt 120–130 barn i lågstadieåldern. Barnen är ganska jämnt fördelade i olika åldersklasser så att det finns 20–25 barn i varje.

Bildningsdirektören har tillsatt en arbetsgrupp som ska fundera hur skolnätet i norra Borgå ska se ut i framtiden, så att undervisningen blir så kvalitativ och kostnadseffektiv som möjligt.

Egentligen skulle arbetsgruppens rapport vara klar i slutet av oktober, men eftersom arbetet kom i gång först förra veckan måste gruppen begära tilläggstid.

– Redan på förhand är det viktigt att diskutera skolnätet med invånarna. Då får vi mera information och synpunkter som grund för utredningen, och försäkrar oss om att vi kan utvärdera de konsekvenser som ändringar i skolnätet kan ha för invånarnas vardag, säger utbildningsdirektör Jari Kettunen som är ordförande för arbetsgruppen.

Arbetsgruppen bjuder in dem som bor i området till ett diskussionsmöte om hur skolarrangemangen kunde se ut. Mötet går av stapeln i Kerko ungdomsföreningshus tisdagen den 28 oktober klockan 18.

 

 

eXTReMe Tracker


Ansvarsperson för sidan: Carl-Henrik.Wiksten@porvoo.fi
Kvaba Kvarnbackens skola i Borgå Porvoo