Peda.net > Portalernas första sida > Porvoo - Borgå > Kvarnbackens skola >

Kvarnbackens skola

ADMINISTRERING >>    

Kontaktinformation

Kvarnbackens skola
Kvarnbergsgatan 18
06100 Borgå


Rektor Anne Smolander 040-4801320
Kansliet Magdalena Gustafson 040-4801321
E-post kvarnbacken@borga.fi

 

AKTUELLT

Hej!

Torsdagen den 4.9 har hela skolan friluftsdag kl.8.45-12.45. I kalendern nedan kan ni bekanta er med verksamheten under hösten

God fortsättning på september månad till er alla!
ö. Anne Smolander


 

Blanketter

 

Allmän information...

finns i infobladet.
 

Länkar

WilmaWilma

Office 356

e-poste-post


Hem och Skola


spacer3.jpg

 

Kompisveckan

Kompisveckan
Vi har roligt tillsammans. Flera bilder hittar ni i arkivet.
 

Kalender

<<Oktober>> <<2014>>
Ti On To Fre
40 1
2
09:45 -
Morgonsamling
3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15
HÖSTLOV
HÖSTLOV
18 19
43
Unicefrundan v.43
21 22 23 24 25 26
44
Utvecklingssamtal v.44 (-45)
28 29 30 31
 

Matlistan

Matlista KLICKA HÄR för att se vilken mat som serveras denna vecka!
 

Väderstationen

 

 

spacer3kort.jpg
 

Nyheter från Östnyland - YLE

Sibbo vill hitta nya lösningar för att kommunen ska fungera bättre. Därför vill man samarbeta med bland annat ICT-branschen, säger kommundirektör Mikael Grannas.

– Tanken är att vi ska hitta nya lösningar för hur kommunen kunde fungera bättre, vare sig vi går in för en kommunsammanslagning i framtiden eller inte, Sibbos kommundirektör Mikael Grannas.

Den mässa som arrangeras i Sibbo i dag är den första av sitt slag. ICT-leverantörer berättade för Sibbotjänstemän och -politiker vilka möjligheter teknologin kan erbjuda. Därefter jobbar man sektorsvis i mindre arbetsgrupper för att komma på lösningar och samarbetsmöjligheter för att effektivera kommunens verksamhet.

I slutet av mässan ska arbetsgrupperna presentera sina förslag.

– Teknologi och verksamhet träffas. Jag hoppas det leder till visionära framtidslösningar, som också är realistiska och går att förverkliga inom en vettig tidsram.

Lära känna varandras behov

Grannas berättar att han kom på idén att arrangera mässan då han körde längs motorvägen mot i ett möte i Vanda i våras, och funderade på att ICT-branschen kanske inte känner så bra till vad kommunerna egentligen sysslar med och vilka behov de har.

– Samtidigt vet inte vi heller riktigt hur vi ska göra i framtiden, säger Grannas.

I mässan deltar dessutom representanter för kommunsammanslagningsutredningen i Mellannyland, Kuntien Tiera, alltså kommunernas samarbetsnätverk, och Finansministeriet.

Finansministeriet har beviljat ICT-förändringsstöd åt Sibbo för att arrangera mässan.

Kloreringen fortsätter ännu tills vidare, för att vattenledningsnätet säkert ska bli rent.

Samtidigt meddelar Sibbo kommun att reparationsarbetena vid Söderkulla vattentorn fortskrider som planerat. Vattnet förorenades på grund av ett regnvattenläckage, och nu ska den yttre takkantens konstruktion förnyas så att regnvattnet styrs ner från taket över takfoten. Dessutom ska hela takbeläggningen förnyas.

Med hjälp av vattenprover ska man säkerställa att tornet är rent innan det igen ansluts till hushållsvattennätet. Dessutom ska vattenprover från tornet tas oftare för att se till att tornet är hygieniskt då reparationen är klar.

Hälsocentralerna fick inte kännedom om några sjukdomsfall som kan ha att göra med det förenade vattnet under förra veckan. Totalt anmälde ungefär 95 personer magsymptom, som i huvudsak har varit lindriga. Cirka 20 personer har haft kraftiga symptom, och hos 12 av dem har man hittat kampylobakterier.

Läs också:
Sibbovatten nu tryggt att dricka
Sibbovattnet kloreras hela veckan ut
Vattentorn kan läcka också på andra håll
Över 60 anmälde magsymptom
Vattenproven rena - vattnet ska fortfarande kokas
Vattnet ska kokas
Koka vattnet i södra Sibbo och i Östersundom

Fyra män står åtalade för att ha plundrat ett vrak utanför Borgå. Brottet ska ha inträffat 2011.

Vraket – ett fartyg i trä som är 26 meter långt, 7 meter brett och har 3 master – ligger på 40 meters djup. Vraket finns ute på öppet hav, närmare territorialvattengränsen än fastlandet. Fartyget härstammar troligtvis från 1700- eller 1800-talet och kan ha använts för att transportera hampa.

Museiverket polisanmälde den misstänkta vrakplundringen, eftersom vraket enligt fornminneslagen tillhör staten.

Intendent Maija Matikka säger till Yle Uutiset att vraket upptäcktes 2004. Museiverket fick veta om fartyget efter att intresserade fritidsdykare fotograferat det. Eftersom man inte har noggrann information om fartygets ursprung, ålder eller när det sjönk så blir föremålen ombord viktiga för dateringen.

Det är oklart vad de fyra åtalade dykarna kan ha fått med sig upp. Brottet ska ha inträffat 2011. Fallet behandlas i Östra Nylands tingsrätt.

Inkomstskatten och fastighetsskatterna i Sibbo hålls oförändrade nästa år. Det föreslår kommunstyrelsen.

Sibbos kommunstyrelse har nu gett sina förslag på inkomstskattesats och fastighetsskatter åt fullmäktige. Om kommunstyrelsen får som den vill skulle skatterna förbli de samma som i år.

Enligt styrelsens förslag skulle inkomstskattesatsen ligga på 19,25 % också 2015.

Den allmänna fastighetsskatten skulle vara 1,00 %, fastighetsskatten för byggnader som huvudsakligen används för stadigvarande boende skulle vara 0,50 %, fastighetsskatten för andra bostadsbyggnader 1,10 % och för obebyggda byggplatser 3,0 %.

Skatterna ska ännu behandlas i Sibbofullmäktige.

Det ser mörkt ut för Isnäs dröm om att grunda en tvåspråkig skola i byn. Det skriver Loviisan Sanomat.

Lovisa stad har ansökt om undantagslov för att grunda en tvåspråkig skola på försök. Ärendet finns nu på Undervisnings- och kulturministeriets bord och ett beslut kommer till stadsfullmäktigemötet nästa veckas onsdag, skriver Loviisan Sanomat.

Ministeriets förvaltningssekreterare Matti Sillanmäki säger till tidningen att lagen är entydig: undervisningsspråket bör vara antingen finska eller svenska. Det är inte möjligt att avvika från lagen med hjälp av undantagstillstånd.

Enligt lagen kan en del av undervisningen ges på ett annat språk än elevens modersmål. Det här ger enligt Sillanmäki en möjlighet till tolkning från fall till fall.

 

 

eXTReMe Tracker


Ansvarsperson för sidan: Carl-Henrik.Wiksten@porvoo.fi
Kvaba Kvarnbackens skola i Borgå Porvoo