Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Petäjävesi > Petäjäveden yläaste > Oppiaineet > Kemia > Rallirullat >

Rallirullat

YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

Rallirulla-kilpailu


Ensimmäinen vuotuinen leikkimielinen Rallirulla-kilpailu järjestettiin 7-luokkien fysiikka-kemiassa helmi-maaliskussa 2009. Tehtävänä oli valmistaa rallirulla annetuista materiaaleista, joihin kuului oli mm. vessapaperihylsyjä, eriväristä silkkipaperia, kartonkia, pahvia ja foliota. Liimaa, saksia, teippiä, nitoja ja värikyniä oli myös käytettävissä. Rallirullilla laskettiin pitkin kaltevaa tasoa. Lopulliseen kisaan oasllistui yksi ryhmä.

Kilpailusarjoja oli kolme

1. Pisin matka
2. Hassuin etenemistyyli
3. Tyylikkäin/söpöin ulkomuoto

 
 
 

Rallirulla-kilpailu - tulokset

1. Pisin matka
1. Blacku 1050 cm
2. Amizrulla 605 cm
3. RoadKing 515 cm

2. Hassuin etenemistyyli
1. Hypnoosispiraali 28 p.
2. Mansikki 10 p.
3. Kultainen Gobra ja Pitsikorsetti 8 p.

3. Tyylikkäin/söpöin ulkomuoto
1. Mansikki 19 p.
2. Pitsikorsetti 18 p.
3. Amizrulla, RoadKing ja Blacku 6 p.

 

Työn kulku

Kun saimme kuulla, että tekisimme vessapaperirullista rallirullia, kaikki olivat innoissaan. Rallirullat kuulostivat hauskoilta. Työvälineinä ja tarvikkeina saimme käyttää melkein mitävain. Käytimme esim. foliota, kartonkia, höyheniä, liimaa, silkkipapereita...
Kaikki uskoivat omaan voittoonsa, ja kaikki alkoivat heti suunnittelemaan sööteinpiä, hauskimpia ja pisimmän matkan kulkevia rallirullia.
Rallirullat koostuivat kahdesta pyörästä ja niitä yhdistävästä akselista. Arkielämässä sellaisia käytetään autoissa ym. kulkuneuvoissa.
Yhdessä ryhmät miettväti myös epäkeskoa. Keksittiin, että epäkeskoa käytetään esim. junissa, laivojen koneistoissa ja ompelukoneissa.

Veera, Julia ja Sonja