Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Keski-Suomen lukiohanke >

Keski-Suomen lukiohanke

YLLÄPITOON >>    

Ajankohtaista

Oppimisen asiantuntijat tulevaisuuden haasteiden äärellä Jyväskylässä
Tiedote viestimille 23.2.2012

Oppiminen, johtajuus, opettaminen ja oppimisympäristöt muutoksessa

Tulevaisuus haastaa oppimisen 2012 -seminaari kokoaa yhteen 200 oppimisen asiantuntijaa; rehtoreita, sivistysjohtoa, opettajia, opinto-ohjaajia, kehittäjiä ja työelämätahoja 23.-24.2. Jyväskylän Agoraan, os. Mattilanniemi 2. Samat kysymykset yhdistävät osallistujia; millaista oppimista ja osaamista tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen on tulevaisuuden koulu ja kuinka siellä opitaan?

Kysymyksiä lähestytään seminaarissa oppimisympäristönäkökulmasta laajasti – huomioiden johtajuus ja johtaminen, yhteisöllisyys, tieto- ja viestintäteknologia sekä fyysinen ympäristö, erottamatta näitä toisistaan.

Mikä on ydintä nyt ja tulevaisuudessa?

Päivien aikana kuullaan herätteleviä asiantuntijapuheenvuoroja sekä työskennellään työpajoissa. Torstaina 23.2. johtajapuheenvuorossa pitkän uran IT-alan johtotehtävissä tehnyt johtaja Kari Hakola herättelee pohtimaan ja tuo näkökulmia ”Miten johtajuus ja johtaminen muuttuvat muuttuvassa maailmassa? Oppimisympäristöjen asiantuntija Maaretta Tukiaisen ja tulevaisuuden tutkija Ilkka Halavan asiantuntijadialogin pääteemana on tulevaisuuden työelämän vallankumouksen aiheuttama muutospaine. Asiantuntijat pohtivat kysymystä mikä kaikki opetussektorilla on törmäyskurssilla tulevaisuuden haasteiden edessä?”

Mikä on koulutuksen missio tulevaisuuden johtamisessa Keski-Suomessa?

Ainutlaatuisia hetkiä Keski-Suomen näkökulmasta koetaan perjantaina, kun maakunnan keskeiset johtajat keskustelevat osaamisen ja tulevaisuuden johtamisesta oman organisaationsa laaja-alaisina pedagogisina johtajina. Mukana paneelissa ovat Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson, Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen, Keski-Suomen maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski ja Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen. Keskustelua kuljettaa eteenpäin Mika Risku Jyväskylän yliopiston Rehtori-instituuttista.

Perjantai-iltapäivä huipentuu toimittaja, kirjailija Aino Suholan puheenvuoroon. Puheenvuorossa kiteytyy inhimillisen elämän, oppimisen ja johtamisen ydin. ”Kaikki todellinen elämä on kohtaamisessa. Puhun kuutta kieltä mutta osaanko lukea ihmistä?

Seminaarin toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Keski-Suomen Osaava -hanke, Keski-Suomen lukiohanke, Oppijat-hanke, Virtuaaliohjauksen askeleet -hanke, SOMY Sosiaalisen median koordinointi –hanke ja Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos.

Seminaarin ohjelma ja aikataulut löytyvät tapahtuman nettisivuilta: http://peda.net/veraja/tulevaisuushaastaaoppimisen


Lisätietoja:

suunnittelija Kerttu Pylvänäinen, Keski-Suomen lukiohanke
P. 040 341 4607
kerttu.pylvanainen@jao.fi

projektipäällikkö Tarja Tuomainen, Keski-Suomen Osaava –verkoston koordinaattori,
p. 014 266 4004, tarja.tuomainen@jkl.fi