Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneet

YLLÄPITOON >>    

Sankarihautausmaa

Sankarihautausmaa
Suomalaiset pyrkivät tuomaan sodassa kaatuneet oman paikkakunnan kirkkomaalle haudattavaksi. Tämä oli varsin poikkeuksellista toisen maailmansodan olosuhteissa. Tuhansia suomalaisia sotilaita katosi sodan aikana.

 
 

Suomen sodissa vuosina 1939-1945 menehtyneet

TIEDOT MENEHTYNEISTÄ

Sota-arkiston internetsivuille on koottu vuosina 1939-1945 sodissa kuolleiden suomalaisten tietoja. Etsi tietoja talvi-, jatko- ja lapinsodassa kuolleista sukulaisista tai muista henkilöistä. Tehtävästä avutuu suoraan internetlinkki sota-arkiston materiaaliin.

VÄLITTÖMÄT OHJEET

Klikkaa hiirellä hae henkilöä-linkkiä. Kirjoita henkilön sukunimi. Muita tietoja ei ole pakko täyttää. Jos tiedät henkilön syntymäajan, etunimen tai jotain muuta, niin täytä puuttuvia kohtia.

Etsi luetteloista kaksi tai kolme henkilöä ja kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin: sotilaan ikä, sotilasarvo, lasten lukumäärä, joukko-osasto, haavoittumis- tai kuolinaika ja -paikka.

Klikkaa osoitetta:
http://kronos.narc.fi/menehtyneet/

Huom! Puolustusvoimien arkistotiedoissa voi olla virheitä: esim. henkilön nimi on voitu kirjoittaa eri tavalla armeijan vahvuuteen tai syntymä- ja kuolinajoissa voi olla päivän parin eroja. Tämän vuoksi henkilöitä ei välttämättä löydy luetteloista kuin pelkän sukunimen avulla hakemalla.