Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Kuopio > Neulamäen koulu >

Neulamäen koulu

YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

HUOM! MENE KOULUN UUSILLE KOTISIVUILLE


Koulun uudet kotisivut on otettu käyttöön heinäkuussa 2015. Näitä vanhoja sivuja ei enää päivitetä.

UUDET KOTISIVUT LÖYTYVÄT OSOITTEESTA https://peda.net/kuopio/p/neulamaki
 
 
 

 

Ilja Karsikas - Napa Illustrations

 

NEULAMÄEN YHTENÄISKOULU

Koulu sijaitsee Neulamäen kaupunginosan palvelukeskuksessa erinomaisten ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä.

Koulumme toimii Neulamäen lähiössä viiden kilometrin päässä Kuopion torilta. Opetusta annetaan vuosiluokille 1 - 10. Lisäopetusluokan eli "Ammattikympin" oppilaat tulevat kaikista Kuopion yläkouluista. Yleisopetuksen ryhmiä koulussamme on noin 20, minkä lisäksi tulevat vielä pienluokat alakoulun ja yläkoulun oppilaille. Opettajia koulussamme on kolmisenkymmentä ja muuta henkilöstöä noin 20.

Yhtenäiskoulu toimii yhdessä rakennuksessa. Ala- ja yläkoulun oppilaat ovat luontevassa kanssakäymisessä keskenään päivittäin muun muassa ruokailuissa ja alakoulun oppilaiden käydessä oppitunneilla yläkoulun aineluokissa. Monet tilaisuudet ja koulun tapahtumat toteutetaan yhteisesti kaikille luokka-asteille.

Koulun hyvin varusteltu piha urheilukenttineen ja lähimetsiköineen tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen välituntitoimintaan. Koulumme sijainti Neulamäen lähiön keskellä helpottaa yhteistyötä esimerkiksi seurakunnan, nuoriso- ja vapaa-ajantoimen sekä lähikirjaston kanssa.

 

KOULUN PIHAPIIRISSÄ ON UUSI PUU

KOULUN PIHAPIIRISSÄ ON UUSI PUU

Me istutimme sinne metsälehmuksen. Metsälehmus eli niinipuu on Suomen yleisin ja luonnonvaraisena pohjoisimpana kasvava ns. jalo lehtipuu. Metsälehmuksesta saatava niini oli ennen arvokasta kauppatavaraa, josta valmistettiin mm. köysiä ja mattoja. Puuaines on pehmeää, joten se sopii hyvin vuolemiseen ja veistotöihin. Metsälehmus on myös hyvä mehiläiskasvi. Kukista voidaan valmistaa rauhoittavaa, tuoksuvaa ja hyvänmakuista teetä.

 
 

JOS ON NÄLKÄ...

JOS ON NÄLKÄ...
Kuva on linkki. Kuvaaja Akseli Muraja

Jos on nälkä ja ei ole ruokaa, voi itse tehdä. Kuopiossakin kotitalous on suosittu kouluaine, jonka oppilaat kokevat myös hyödylliseksi. Neulamäen koulun kotitalousopettaja Saara Miilunpohja kertoo, mitkä kotitalouden perustaidot oppilaiden olisi hyvä hallita.

Helsingin Sanomat 25.3.2015. Toimittaja Minna Pölkki.
 

HANKKEITA JA PROJEKTEJA

Koulussamme on käynnissä lukuisia kehitys- ja yhteistyöhankkeita.
  • ProKoulu
  • Koulutuksellisen tasa-arvon edistämishanke
  • Tulevaisuuden peruskoulu
Lisätietoja vasemmalla palstalla Hankkeet ja projektit.
 

NEULAMÄEN KOULUN LUONTOPOLUT

 
 

VUORILAMPI NEULAMÄESSÄ

VUORILAMPI NEULAMÄESSÄ

Kuva on linkki. Kuva: Seppo Ulmanen
 

OPPILAAT LUONNOSSA

 

NEULAMÄEN ALAKOULULAISET METSÄRETKELLÄ

NEULAMÄEN ALAKOULULAISET METSÄRETKELLÄ

Kuva on linkki. Metsämartat vievät lapsia metsään (Kuva: Pentti Huotari / YLE)
 

OPPILAIDEN MAHDOLLISUUDET OSALLISTUA JA VAIKUTTAA


Opetuksen järjestäjän tulee edistää kaikkien oppilaiden osallisuutta ja huolehtia siitä, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus osallistua koulun toimintaan ja kehittämiseen sekä ilmaista mielipiteensä oppilaiden asemaan liittyvistä asioista. Oppilaille tulee järjestää mahdollisuus osallistua opetussuunnitelman ja siihen liittyvien suunnitelmien sekä koulun järjestyssäännön valmisteluun.
 

Koulu- ja vapaapäivät 2015-2016

 
 
 
Kirjaudu Wilmaan
 
 
Kirjaudu sähköpostiin
 

Poissaolot


Koulussa pyritään ennaltaehkäisemään poissaoloja varhaisella puuttumisella ja auttamisella, sillä koulupoissaoloilla voi olla monenlaisia seurauksia lapsen ja nuoren hyvinvoinnille ja oppimiselle.

Perusopetuslaki velvoittaa huoltajan huolehtimaan lapsensa oppivelvollisuuden suorittamisesta (PoL 26 §). Oppivelvollisuuden suorittamiseen kuuluu läsnäolo koulussa. Mikäli oppilas ei voi osallistua opetukseen, tulee siitä ilmoittaa koululle. Huoltaja ilmoittaa lapsensa äkillisestä poissaolosta esimerkiksi sairauden takia jo ensimmäisenä poissaolopäivänä. Mikäli poissaoloilmoitusta ei tule, opettaja ottaa yhteyttä huoltajaan. Luokanopettajan tai luokanohjaajan vastuulla on valvoa poissaoloja ja selvittää poissaolojen syyt. Poissaoloja seurataan päivittäin.

 

Office 365

Office 365
 

Loma-anomus


Muihin kuin sairauspoissaoloihin haetaan lupa etukäteen.
 
 
 
 
 
 

Neulamäen koulu - Martela

Neulamäen koulu - Martela
VIDEO: Neulamäen tilauudistus


 

Täydennyskoulutusta