Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä > TÄMÄ ON KONNEVEDEN SEURAKUNNAN ETUSIVU >>

KONNEVEDEN SEURAKUNTA

Logo
YLLÄPITOON >>    

 

Konneveden kunnan sivulta:

Turvapaikka-asioiden yhteysryhmä Konnevedellä 24.09.2015

Konnevedelle on perustettu mahdollisia turvapaikka-asioita varten erillinen yhteysryhmä:
SPR/Konnevesi Ritva Manninen, puheenjohtaja
Kirkkoherra Olavi Virtanen, jäsen
Kunnanjohtaja Juha Jokitalo, jäsen

Tiedottaminen tapahtuu Konneveden kunnan nettisivujen kautta.
Aiheeseen liittyvät yhteydenotot konnevesi@punainenristi.fi tai puh. 040 837 025.
 
 
 
 

Upea konsertti! Kiitos Sirpa ja Olli!

Upea konsertti! Kiitos Sirpa ja Olli!
 

Valon hehkua -konsertti

Olli Hirvanen on kotoisin Äänekoskelta. Hän on soittanut selloa 5-vuotiaasta ja siirtyi kitaran pariin neljä vuotta myöhemmin. Hirvanen on musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Häntä ovat opettaneet mm. Vladimir Vectomov, Kai Nieminen, Jukka Savijoki ja Ismo Eskelinen.

Olli Hirvanen on opiskellut myös Cardiffin The Royal Welsh College of Musicissa vaihto-opiskelijana vuosina 2003-2004 brittiläisen John Millsin johdolla. Hän on osallistunut kitaransoiton mestarikursseille opettajinaan mm. Paul Galbraith, Thomas Muller-Pering, Lorenzo Micheli ja Vladimir Mikulka.

Olli Hirvanen on esiintynyt lukuisin soolokonsertein, sekä tehnyt yhteistyötä muiden instrumentalistien, laulajien ja tanssijoiden kanssa. Suomessa hän on soittanut mm. Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien solistina. Hirvanen on konsertoinut myös Iso-Britanniassa, Italiassa, Espanjassa ja Virossa. Hänet on palkittu myös kansainvälisissä kitarakilpailuissa, mm. Jyväskylän Pohjoismaisessa kitarakilpailussa ja Fernando Sor -kilpailussa Roomassa. Hän on toiminut Keuruun sekä Karstulan musiikkileirin opettajana vuodesta 2003. Jyväskylässä asuva Hirvanen opettaa kitaransoittoa Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa sekä Jyväskylän Ammattiopistossa.

Sirpa Berg on konsertoiva oboisti, musiikkipedagogi ja oboen ja kamarimusiikin opettaja. Hänellä on tutkinnot mm. Helsingin Metropoliasta, Haaga-Heliasta ja Keski-Suomen konservatoriosta. Berg soittaa useissa eri kamarimusiikkiryhmissä. Trio Volver ja 3S-Trio esiintyvät sekä kotimaassa että ulkomailla, jälkimmäinen usein myös mezzosopraano Hanna Purhon kanssa. Pianisti Nina Loimusalo ja Berg esiintyvät monipuolisella ohjelmistolla mm. koululaisille. Caminantas-yhtye konsertoi gospel-ohjelmalla ympäri Suomea. Berg on ollut rakentamassa monia musiikkitapahtumia. Leppävedellä asuva Berg myös opettaa oboensoittoa ja kamarimusiikkia Keski-Suomessa. www.sirpaberg.net

Heitor Villa-Lobos (1887-1959) on brasilialiaisille samankaltainen symboli kuin Sibelius meille. Villa-Lobosin Preludit kitaralle ovat kaikille maailman kitaristeille tuttuja teoksia ja useita kertoja levytetty. Jokainen viidestä preludista on otsikoitu värikkäästi, läsnä ovat niin auringonpaahtamat brasilialaiset maatyöläiset, veistokselliset intiaanit kuin lörpöttelevät riolaiset tyhjäntoimittajat ja myös Bachille on oma preludinsa. Villa-Lobos oli pitkälti itseoppinut säveltäjä ja vallaton persoona. Hänestä tuli kuitenkin Brasilian musiikinopetuksen suuri nimi ja valtiovallan toimesta Villa-Lobosin johdolla maahan perustettiin vuonna 1942 konservatorio valmistamaan opettajia koululaitoksiin.

Astor Piazzolla (1921-1992) syntyi Argentiinassa, vanhemmat olivat italialaissiirtolaisia. Hänet tunnetaan argentiinalaisesta tangosta, joka on jazzin ja taidemusiikin rikastamaa. Astor kasvoi kuunnellen isänsä lempimusiikkia, kuten Carlos Gardellin ja Julio de Caronin suurten tango-orkestereiden levytyksiä. Unkarilainen piano-opettaja kannusti Astoria soittamaan Bachia bandoneonilla. Loppu onkin musiikki- ja kulttuurihistoriaa. Astor Piazzollan Tangohistoria on lähes kaikkien huilistien nuottitelineellä jossain elämänvaiheessa. Ohjelman kolme ensimmäistä osaa tangon lähteiltä kulkevat halki vuoden 1882 Buenos Airesin huonomaineisten kujien kohti savuisia yökerhoja ja pieniä kahviloita oboen ja kitaran loihtiessa maiseman kuulijoilleen.

Celso Machado (s. 1953) on brasilialainen Kanadassa asuva maailmanmuusikko ja multi-instrumentalisti. Riossa syntyi 1800-luvun lopulla omintakeinen salonkimusiikin tyyli, niin sanottu chorôs, joka piti sisällään modinhat, tangot, polkat sottiisit ja mitä vaan voi kuvitella. Ohjelmassa kuullaan Machadon chorôs-kappaleita huilulle ja kitaralle, letkeitä rytmejä ja unelmoivia melodioita.

Pablo Neruda (1904-1973) on chileläinen nobelisti, jonka värikäs elämä runoilijana, kunniakonsulina ja poliitikkona on tunnettu. Espanjan sisällisota ja Nerudan ystävän García Lorcan murha saivat Nerudan ryhtymään poliitikoksi. Nerudan runoissa on paitsi politiikkaa, myös suurta intohimoa ja huumoria. Runoista syntyy Valon hehkua -konserttiin sidos, joka yhdistää kaiken, sekä musiikin että tarinan historiaan ja edelleen aina tähän päivään.