Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Konnevesi > Konneveden lukio > OPPIMISPELIT JA VIRTUAALISET YMPÄRISTÖT > Oppimispelit >

Oppimispelit

YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36
Uudet lukiosivut rakenteilla!
https://peda.net/konnevesi/lukio
Tiedote päivitetty: 04.06.2014 13:51

Yleissivistävään opetukseen soveltuvat pelit

Näille sivuille on koottu pelejä, joita voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa peruskoulussa ja lukiossa. Pelit ja materiaalit on jaoteltu karkeasti oppiaineittain, tosin jotkut pelit saattavat soveltua useampaan aineeseen. Sivuja päivitetään jatkuvasti ja etsimme koko ajan uusia pelejä tai pelinomaisia materiaaleja näille sivuille.

Tavoitteemme on koota sivuille myös opettajien kokemuksia pelien käytöstä opetuksessa. Toivomme käyttäjäkokemuksia ja palautetta oppimispeleistä, jotta voimme nostaa hyväksi koetut pelit esiin. Kaikki arviointipalaute peleistä on meille tärkeää! Arviointi oppimispelistä-linkistä pääset sähköiseen arviointikaavakkeeseen.
Jos olet kokeillut pelejä tai virtuaalimaailmoja omilla tunneillasi, voit jakaa näitä ns. hyviä käytänteitä muiden opettajien kanssa myös täyttämällä "open kortin".
 
 

Merkkien selitykset

nappiloinen25px.png Peli
Kirjanappi25px.png Pelillinen tehtävä
kultanappiAlytaulu25.png Toimii hyvin kosketustaululla
TablettiNAPPI.png Sopii tableteille (Lataa Ipadiin Puffin -selain)
MonetAineetNappi.png Moniin oppiaineisiin sopiva


uusi_LataaKoneelle.png Vaatii koneelle lataamista (download)
 

 


Openkorttikone sisältää valmiita kuvauksia opetustuokioista tai -jaksoista, joissa on käytetty oppimispelejä, virtuaalimaailmaa tai muita tietoteknisiä ratkaisuja opiskelun välineenä. Tätä materiaalia saa käyttää vapaasti oman opetuksen suunnittelun tukena.

Kun kokeilet jotain peliä, kirjaa kokeilusi Openkorttiin. Saamme hyvät käytänteet ja suunnitelmat jakoon toistenkin opettajien avuksi työssään. Kortteja voi tarkastella ilman kirjautumista, mutta uuden kortin luominen vaatii kirjautumisen ylläpitoon.
 
 
 

Esimerkki

 

Peliarvostelut

Anna tällä lomakkeella arviosi oppimispelistä. Toivomme peleistä palautettasi, jotta voimme arvioida pelien soveltuvuutta ja laatua opetuksessa käyttäjien kannalta. Niin risut kuin ruusutkin ovat yhtä tervetulleita! Voit myös vinkata ja esitellä käyttämäsi oppimispelin tämän linkin kautta. Täytä lomake ja klikkaa lähetä. Lämmin kiitos yhteistyöstäsi!
Anna tällä lomakkeella oma arviosi oppimispelistä. Toivomme peleistä palautetta, jotta voimme suositella hyviä pelejä ja karsia huonoja pelejä pois listoilta. Rehellinen palaute, niin kiitokset kuin kritiikkikin, on yhtä tervetullutta! Täytä lomake ja klikkaa lopussa lähetä. Suuri kiitos palautteestasi!
 
Kuva
 

Oppilaat pelien tekijöinä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pelisuunnittelu on tehokas oppimismenetelmä ja sitä voidaan soveltaa monissa aineissa. Parhaimmillaan pelisuunnittelussa luova tiimityö yhdistyy jatkuvaan uuden oppimiseen ja sisältöjen uudenlaiseen hahmottamiseen.