Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >
Logo
Kaustisen keskuskoulu 7-9
YLLÄPITOON >>    

Koulun vihkiäisjuhla

Tervetuloa uuden yläkoulun vihkiäisjuhlaan maanantaina 17.11.2014 klo 14!

Tervehdysten vastaanotto, kahvitus ja mahdollisuus tutustua uusiin koulun tiloihin klo 12.30-14.00.

Mahdolliset muistamiset oppilaskunnan välituntivälinehankintoihin, tilinumero FI 2451 2404 5500 0349.

Vastauspyyntö 10.11.2014 mennessä mailis.tastula@kaustinen.fi

Tervetuloa!


Kaustisen kunta


Sivistysjohtaja Jorma Harju

Kunnanjohtaja Arto Alpia
 
 

Koulun perustietoja 1

 

Koulun perustietoja 2

 

Työpäivät ja aikataulut

 

Poissaololomake

1-7 pv poissaoloihin luvan myöntää luokanvalvoja ja pidempiin rehtori.
1-7 pv poissaololuvan voi kysyä suoraan luokanvalvojalta wilman kautta.
Täytä lomake yli 7 pv poissaoloista. Se välittyy suoraan koulun sähköpostiin.
 

Muut lomakkeet

Tällä lomakkeella ilmoitetaan oppilaan ruoka-aineallergioista ja erityisruokavaliosta. Ilmoitus tehdään lukuvuosittain lukuvuodesta 2014-15 alkaen. Lomake toimitetaan täytettynä kouluterveydenhoitajalle.
 

Terveydenhoitajan täitiedote

Hyvä kotiväki!
Alakoulussa on havaittu täitä. Ei syytä paniikkiin, sillä tämä on lähes joka vuosi esiintyvä ongelma, joka voidaan hoitaa. Ohessa on tietoa ja ohjeita päätäin torjumiseksi. Tarvittaessa voitte kysyä lisätietoa kouluterveydenhoitajalta, p. 040-8045621

MIKÄ AVUKSI, JOS PÄÄSSÄ VILISEE TÄITÄ?
Syksyisin päiväkodeissa ja kouluissa saattaa tavata kutsumattomia vieraita, nimittäin täiloisia. Sinänsä epämiellyttävä otus on kuitenkin taltutettavissa huolellisella hoidolla. Täitä esiintyy ympäri vuoden, mutta piikki ajoittuu pipokauden alkuun syyskuulta marraskuulle. Lisäksi tartuntojen määrä vaihtelee vuosittain.
Täiden tarttumisen ennaltaehkäisyssä on tärkeää, että kaulahuivit ja pipot säilytetään hihassa eikä niitä kannata lainailla kavereiden kanssa, kuten ei myöskään hiusnauhoja tai – donitseja. Tavallisimmin täit kuitenkin tarttuvat suoraan päiden koskettaessa toisiaan, esim. lasten leikkiessä. On myös erittäin tärkeää, että kammat ja harjat sekä muut hiustarvikkeet ovat VAIN OMASSA KÄYTÖSSÄ!

NÄIN TUNNISTAT PÄÄTÄIN:
Täit ovat silminnähtävissä. Oireena on jatkuva kutina hiuspohjassa, etenkin korvien takana ja niskakuopassa. Saivareet, pienet helmenharmaat munat, jotka ovat kiinni hiuksessa, voi havaita paljaalla silmällä hyvässä valaistuksessa. Saivareesta kuoriutuu täi 8-10 vrk:n kuluttua. Joskus täitartunta voi olla myös oireeton, jolloin kutinaa ei esiinny. Jos koulussa tai päiväkodissa on havaittu täitä, olisi kodeissa tärkeää suorittaa ”täitarkastus” tekemällä hiuspohjaan jakauksia 1 cm:n välein, sekä tutkimalla hiukset juuresta latvaan, jotta voidaan havaita saivareet.

JOS TÄITÄ LÖYTYY, TOIMI NÄIN:
Apteekista on saatavissa reseptivapaata shampoota täiden tuhoamiseksi. Pesu suoritetaan pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Shampoopesun lisäksi hoitoon on tärkeää liittää hiusten kampaaminen tiheällä kammalla. Toimenpide uusitaan 1-2 vko:n kuluttua. Koko perhe on tärkeää hoitaa samalla kertaa.
Hoidon lisäksi petivaatteet kannattaa pestä 60 asteessa. Myös kuiva kuumuus (80 astetta) ja pakkanen (-20 astetta) tuhoavat päätäin, esim. korvakuulokkeet voi pakastaa muovipussissa yön yli, jolloin päätäit ovat aamuun mennessä kuolleet.
Kuivausrumpu on hyvä kuumuuden lähde niille tekstiileille, jotka sen kestävät.
Myös kammat, harjat, päähineet, pannat ja muut hiuskoristeet on pestävä huolellisesti väh. 60 asteessa.
Myös perheen koira / kissa on hoidettava omalla valmisteella. Ihmisen päätäi saattaa säilyä hengissä eläimen turkissa 2-3 vko:a ja tarttua sitten uudelleen ihmiseen.
 
 

Tiedotteet

 

Koulun tietoikkuna A-K

 

Koulun tietoikkuna L-M

 

Koulun tietoikkuna N-Q

 

Koulun tietoikkuna R-U

 

Koulun tietoikkuna V-Y

 

Uuden koulurakennuksen tiimoilta

Kreeta-Maria Kivioja, Yle Keski-Pohjanmaa, kävi kuvaajan kanssa koulussamme aamulla 11.8 ja haastatteli 9.lk oppilaita. Häneltä tuli viesti:

Hei!
Poikien haastattelu tulee radiossa noin klo 15.40 Yle Keski-Pohjanmaan taajuudelta. Aihetta käsitellään myös ainakin klo 16.30 radiouutisissamme sekä netissä.

Television puolella taas klo 19 TV2 alueuutisissa (näkee myös Areenasta). Aihetta käsitellään lyhyesti sähkeenä myös TV1 klo 18.22.

Kiitos, että saatiin tulla tekemään juttua!

Terveisin, Kreeta-Maria
 

Ilma-asekerho

KAUSTISEN PERUSOPETUS 5. – 9. –LUOKAT 20.8.2014

HYVÄ KOTIVÄKI

Kouluillemme on tarjoutunut tilaisuus käynnistää uusi ja erilainen kerho, joka on suunnattu vanhemmille oppilaille, mutta aikaisemmin vapaa-aikatoimen kerhossa aloittaneet nuoremmatkin ovat tervetulleita. Tämän kirjeen tarkoituksena on kartoittaa osallistumishalukkuutta. Veteliläinen pistooliammuntaa harrastava, Ampumaurheiluliiton ampumakouluohjaajan kurssin suorittanut Mirja Aho, on lupautunut aloittamaan oppilaille suunnatun ilma-aseammuntakerhon syyskuusta alkaen. Kerho tulee toimimaan koulupäivän jälkeen Urheilutalon juoksusuoralla, kaksi tuntia viikossa.

Kerhotyön tavoitteena on perehdyttää oppilas ammuntaharrastukseen, turvalliseen aseen käsittelyyn ja omien fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien kehittämiseen. Ammuntaharrastus tarjoaa haasteita aina kilpailutasolle saakka. Nyt on mahdollisuus osallistua hienon harrastuksen opiskeluun koulun kerhotyön puitteissa.

Ilmoittaudu kerhoon laittamalla tietoa wilmassa tai sähköpostilla tai paperisella lapulla allekirjoitettuna (oppilas ja huoltaja) rehtorille tai luokanvalvojalle viimeistään 28.8.2014.

Terveisin Va. rehtori Mailis Tastula

 

Aloituskirje oppilaille ja huoltajille

 

Koulun historiaa