Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Jyväskylä > Kilpisen koulu > Oppiminen ja kasvatus > Oppiaineet > Biologia >

Biologia

YLLÄPITOON >>    
Kilpisen koulun uudet kotisivut löytyvät osoitteesta
https://peda.net/jyvaskyla/kilpisenkoulu
Tiedote päivitetty: 04.08.2014 15:24

BIOLOGIA

Biologian sivuilla on linkkejä ja tehtäviä 7-9 luokkien aihealueisiin liittyen. Vasemmalta olevasta palkista löytyvät luokkatasokohtaiset sivut. Tervetuloa tutustumaan!

Alla linkit perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (laadittu 31.5.2011)

Alta löytyvät viimeisimmät YLE:n ympäristöön ja kehitykseen liittyvät uutiset. (Säännöllisesti päivittyvä RSS-syöte.)

Tietoa Metsävisasta johon koulumme 9.luokat vuosittain osallistuvat

 
Kuva
 

Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset

Mikromuovi kerää ympäristömyrkkyjä ja päätyy kalojen ruoaksi. Kadulle heittämisen sijaan tumppi tulisi laittaa esimerkiksi miniroskikseen ja kotona sekajätepönttöön.
Osin suomalaisella kehitysrahalla istutettua metsää mainostetaan kaikkien voittona, mutta todellisuus on teoriaa karumpi.
Eläinten pidossa ja koulutuksessa on yhä paljon sellaisia vanhoja tapoja, joita on vain aina tehty, kirjoittaa Tuire Kaimio.
Vanhaa neuvoa maahan heittäytymisestä ei ehkä kannatakaan noudattaa, jos kohtaa karhun.
Raumalla löytyi lintuinfluenssaan kuollut merikotka alle kuukausi sitten, minkä jälkeen Evira perusti kymmenen kilometrin rajoitusvyöhykkeen.
Neljäkymmentä vuotta sitten merikotkan asema Suomessa oli tukala. Poikasia syntyi vain muutama vuosittain.
Kalatalousvelvoitteeseen haetaan muutosta. Tosin Lapin ELY-keskus ei anna vielä tietoja muutosesityksen sisällöstä julkisuuteen.
Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flanderin mukaan Kuopion järvimaiseman osoittaminen maailmanperintökohdeluettelon arvoiseksi olisi huomattavan vaikeata.
Pohjois-Karjalaan on myönnetty 12 sudenkaatolupaa.
Tutkijoiden mukaan meneillään on maailmanlaajuinen korallien massakuolema.
Pohjois-Itämerellä on ollut torstaina poikkeuksellisen korkeita aaltoja.
Kolin lohkareluolasto on Suomen pisin läpikuljettava luola. Yläsavolainen kaksikko teki videokierroksen luolassa.
Helsingin rakennusvirasto päättää vielä tässä kuussa, miten Rautatientorin rottaongelmaan puututaan.
Konnevesi-järvessä elää kaksi madekantaa. Toinen niistä kutee syvässä ja myöhään.
Vihreiden Hannu Oskalan mukaan padon purkamiselle ei ollut oikeudellisia tai poliittisia edellytyksiä. Luonnonsuojeluliitto on päätökseen tyytymätön.
Metsähallituksen oli tarkoitus hakata talvella Syväjärvellä, mutta suunnitelmat tyssäsivät kuntalaisaloiteeseen sekä adressiin. Suoria yhteydenottoja on tullut kuitenkin vain muutamia.
Loppiaisena Kuusaankosken virrassa Laukaassa uiskenteli siiven alta loukkaantunut joutsen. Ilmeisesti lintua oli yritetty ottaa kiinni hoitoon saamiseksi, mutta se ei ollut onnistunut.
Paljaalla jäällä jopa puolet helmi-maaliskuussa syntyvistä kuuteista olisi kuollut pakkasiin tai päätynyt petojen saaliiksi.
Lintu on nyt viety hoitoon Heinolan lintutaloon.
Eläinten käyttö terapiaeläiminä on lisääntynyt, ja esimerkiksi alpakoita näkee nykyään vaikkapa vanhusten palvelutaloissa. Itsenäinen mutta utelias alpakka hakeutuu ihmisen kanssa kontaktiin rauhallisesti eikä kerää huomiota.
Etelä-Hämeeseen myönnettiin ensimmäistä kertaa historiassa poikkeuslupia sudenkaatoon.
Rauhallisuus, oman kehon kuunteleminen sekä nestetasapainon tarkkailu ovat tärkeitä seikkoja talviuinnissa, kertoo Jukka Vuorinen Suomen Ladusta.
Poisheittämisen sijaan joulunkuusen elämää voi jatkaa tekemällä siitä turon, eli kalojen kutualustan.
Ilmatieteen laitoksen mukaan leudompia keskitalvia selittää ilmaston lämpeneminen.
Tanner tömisi Gobin autiomaassa Pohjois-Kiinassa vuodenvaihteessa, kun paikalliset isännät mittauttivat kameliensa paremmuutta.
Suomen ympäristökeskuksen virallisia jäänpaksuusmittauksia tehdään osittain eläkeläisvoimin.
Kuopion kaupunkialueella on viime viikkoina tehty vahvistettuja havaintoja sekä sudesta että ahmasta, jotka molemmat näyttäisivät eksyneet asutuksen keskelle vahingossa. Hätääntyneen pedon kohtaamisessa kannattaa olla rauhallinen ja esimerkiksi lemmikkieläintä ei kannata päästää lähellekään kulkijaa.
Kiristyvät pakkaset eivät takaa, että jäät kantavat vielä. Jäille mentäessä on aina varauduttava, että jäät voivat pettää.
Lohtajan Vattaja on valittu vuoden retkipaikaksi. Vattajanniemi ja Ohtakarin saari voittivat Suomen suosituimman matkailublogin äänestyksen selvästi.
Evoluutio on erottanut myös miesten ja naisten aivojen kehityksen omanlaisikseen. Lopputulos: pienempi lapsikuolleisuus ja lisää elinikää, kirjoittaa Jussi Viitala.