Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Joutsa > Joutsan yhtenäiskoulu > Tukitoiminnot > Tukioppilastoiminta >

Tukioppilastoiminta

YLLÄPITOON >>    

 

 

Uudet tukioppilaat valittu!

Viime vuosien tapaan hakemuksia tukioppilaiksi tuli runsain määrin. Positiivisena ongelmana oli valita hyvistä hakijoista vain osa tukareiksi. Valintaprosessin jälkeen tukareiksi päätyivät seuraavat oppilaat.

7A Aleksi, Krista, Tuuli, Laura ja Inkeri
7B Viivi, Katariina, Johannes ja Atte
7C Oskari, Eetu T., Oona ja Veera

Valituille tukioppilaille on luvassa kaksi koulupäivää kestävä koulutus 12.-13.5.
 

Pöytäjalkapallo- ja pingisturnaukset käynnistyvät!

Pelisysteemit ja alkulohkot on saatu valmiiksi ja löytävät toisen kerroksen seiniltä. Pelit tulee pelata välituntisin ja tulokset merkitsee kaavioihin ottelun tuomari. Voittajille luvassa mahtavat palkinnot sekä ääretöntä kunnioitusta. Myös kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kuponkeja tukarikahvioon.
 

Ystävänpäivätempaus pe 14.2.

Ennen ystävänpäivää askarreltiin halipassit, joihin saattoi halutessaan kerätä nimiä päivän aikana halausta vastaan. Intoa ystävällismieliseen halailuun riitti tänä vuonna yläkoulun ohella myös esim. kutosilta.

Uutta tänä vuonna oli Ystävänpäivä-radio. Tukarit juontivat auditorioon klo 12.15 alkaen ohjelman, jossa on oli mm. musiikkia ja oppilaiden terveisiä toisilleen. Huumorilla höystetyt terveiset tuntuivat uppoavan hyvin yleisöön tarjolla olleen kahvin ohella.
 
 

Tukarien joulukalenteri 2013!

Joulukalenteri toteutettiin tänäkin vuonna. Luvassa oli pientä kivaa jokaiselle joulukuun koulupäivälle. Kalenteri löytyi tällä kertaa ruokalan aulatilassa olevasta pylväästä. Kalenterin teemat olivat seuraavat:
2.12. Etsi tonttu ja saat tikkarin
3.12. Pukeudu punaiseen
4.12. Karkkiarvontaa
5.12. Glögi- ja piparitarjoilu

9.12. Karkkiarvontaa
10.12. Villasukkapäivä
11.12. Jouluvisa
12.12. Ilmaista kahvia ja teetä tarjolla Tukarikahviossa
13.12. Karkkiarvontaa

16.12. Joulumusiikkia välitunneilla
17.12. Joulupukki vieraili tunneilla
18.12. Tunnista joulupukit
19.12. Kummitunnit seiskoille, kahviossa kahvi puoleen hintaan
20.12. Hyvää joulua (lyhyempi päivä!)

Joitain kuvia tapahtumista löydät tämän kirjoitukset alla olevista teksteistä.
 

Arvontapalkinnot!

Kaikkien Tunnista joulupukit -visaamme osallistuneiden kesken arvottiin kaksi elokuvalippua Joutsan Kinoon. Voittajiksi selviytyivät Milla Tenhunen (4A) ja Kati Kuisma (9A). Kaikkien Tukarikahvioon syksyllä lipukkeen saaneiden kesken arvottiin karkkirasia ja voittajaksi osoittautui Mikko Nummela (7B).
 
 

 

 

Onnea oikeat pukit tunnistaneille!

Oikeat vastaukset pukintunnistuksessa löytäneitä oli peräti kuusi kappaletta. Palkinnoksi olimme varanneet kaksi rasiaa karamelleja. Nämä karkkirasiat arvottiin oikein vastanneiden kesken ja voittajiksi selvisivät Izabella (7C) ja Tuuli (8A). Muille oikein vastanneille annoimme Tukari-kahvioon lipukkeet, joilla saa kaksi valinnaista tuotetta. Onnea siis myös Sara (8A), Eve (8A), Krista (7A) ja Jutta (7B)!
 

Joulupukki ja tontut vierailivat tunneilla 17.12.

Joulupukki ja tontut vierailivat tunneilla 17.12.
Itse joulupukki saapui piristämään tunnelmaa tunneillemme tiistaina 17.12. Pukille laulettiin, pukkia sai halata ja lahjatoiveitakin esitettiin runsain mitoin. Muutama oppilas varmisti myös, että pukki varmasti tiesi osoitteen, johon tulla kyläilemään aattoiltana. Kilteille lapsille pukki tarjosi karamellit.
 

Villasukkapäivä 10.12.

Villasukkapäivä 10.12.
Talven viileyttä vastaan taisteltiin tiistaina pukeutumalla villasukkiin. Myös alakoulun kaikki luokat olivat mukana tempauksessa. Tässä alakoululaisten sukkamuotia!
 

Syksyn väriviikko

Syksyn väriviikko
Kuvassa menneen teemaviikon mainosjuliste. Kyseisen värin mukaan tuli pukeutua ja pukeutuneita palkittiin pienillä muistamisilla. Tarkoituksena oli hieman piristää syksyn pimeissä keleissä vaeltavia yläkoululaisia.
 

Jouluvisan voittajat selvillä!

Tukarien toteuttamassa jouluvisassa luokat saivat vastata jouluaiheisiin kysymyksiin. Vain yhdellä väärällä vastauksella selvisi kolme luokkaa. Näistä luokista arvottiin voittajaksi kuudes luokka. Makeat palkinnot on toimitettu kutosille. Onnea voittajaluokalle!
 

Tullaan tutuiksi -päivä

Tullaan tutuiksi -päivä
Tukarit järjestävät Tullaan tutuiksi -päivän seiskaluokkalaisille aina elokuussa. Perinteisesti päivää on vietetty hyvässä hengessä pelaillen ja leikkimielisesti toisiin tutustuen. Päivään on kuulunut ryhmäyttämistä erilaisten tehtävärastien muodossa, voimien koettelua köydenvedossa ja vaikkapa ryhmäpolttopallon pelaamista. Tänäkin vuonna päivä toteutettiin Pekkasten leirikeskuksessa. Kokonaisen koulupäivän kestävän teemapäivän tehtävänä on erityisen tutustuttaa seiskat toisiinsa sekä ylemmillä luokilla opiskeleviin tukioppilaisiin.
 

 


Kävijälaskuri

 

Tukioppilastoiminta lukuvuonna 2013-2014

Tukioppilastoiminta on peruskoulussa toimiva tukijärjestelmä, joka perustuu vertaistuen ajatukseen. Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa toimia kouluyhteisön hyväksi ja auttaa muita oppilaita. Tukioppilaat saavat koulutusta, ja toiminnasta vastaa koulussa työskentelevä aikuinen ohjaaja. Tukioppilaat ovat 8.-9. luokkalaisia oppilaita, jotka koulutetaan toimimaan nuorempien oppilaiden kanssa ja heidän tukenaan. Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä toverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa.

Tänä lukuvuonna koulumme tukioppilaina toimivat seuraavat oppilaat:
8A Jiro, Jussi, Liisa ja Wera
8B Erik, Samba, Anni, Kiia ja Wilhelmiina
9A Kaisa, Soili, Herman ja Topias
9B Reetta, Aida, Bettina ja Niiarosa
Tukioppilaiden ohjaajana toimii Mikko Paappanen
 

Toimintakalenteri

<<Heinäkuu>> <<2014>>
Ma Ti Ke To Pe La Su
27 1 2 3 4 5 6
28 7 8 9 10 11 12 13
29 14 15 16 17 18 19 20
30 21 22 23 24 25 26 27
31 28 29 30 31
Näytä: Menneet | Tulevat | Kaikki
 

Pöytäjalkapallopeli oppilaiden käytössä!

Pöytäjalkapallopeli oppilaiden käytössä!
Välituntipelirepertuaarimme on kasvanut jälleen yhdellä pelillä. Auditoriosta löytyvää peliä pystyy pelaamaan kahdesta kuuteen henkilöä kerrallaan ja kovalla käytöllä peli on ollutkin.
 

Tervetuloa Tukarikahvioon!

Tervetuloa Tukarikahvioon!
Tukarikahvio aukeaa kevään osalta tiistaina 14.1. Kahvio on auki yhtenäiskoulun toisessa kerroksessa tiistaisin ja torstaisin klo 13 välitunnilla. Tarjolla itse leivottuja pullia, kahvia ja pieniä herkkuja sopuhintaan. Kahvion tuotto käytetään koulun tukaritoimintaan.
 

Välituntitoimintaa pingiksen merkeissä

Välituntitoimintaa pingiksen merkeissä
Tukareiden hankkima pingispöytä on osoittautunut erittäin suosituksi ajanvietteeksi
 

Saitko kupongin Tukarikahvioon?

Saitko kupongin Tukarikahvioon?
Hyvä niin! Olet toiminut poikkeuksellisen hienosti koulumme arjessa ja olet kahvin ja pullan ansainnut. (Koulumme henkilökuntaan kuuluvat voivat myöntää kupongin, jolla oppilas saa kahviosta kaksi valitsemaansa tuotetta.)
 

Ilmakiekkoa 3. kerroksessa

Ilmakiekkoa 3. kerroksessa
Tukarit hankkivat koululle ilmakiekkopelin. Kovaankin käyttöön tarkoitettu peli on ollut todellisella koetuksella nuorison keskuudessa, mutta pienien korjausten jälkeen peli toimii jälleen.