Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

Liukkonen Ronja

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

DW

Head = vaikuttaa bodyyn, mutta ei näy katsojalle
Title = työn "nimi"
Body = tähän kirjoitettu teksti tai tehty asia näkyy

h1,h2,h3.. = otsikko
p = teksti
Div = laatikko, jonka sisälle voi laittaa tavaraa, insert -> layout object -> div tag
ID# esim. header (ylin "otsikko"), footer (alhaalla oleva), content (keskellä olevat asiat)
Class = vaikuttaa maalattuun alueeseen, .title, ennen kun haluaa käyttää tätä täytyy -> ctrl + t, span class "blalalaa"
Tag = vaikuttaa yhteen yhteen tagiin, yhteen valittuun sanaan.

- Kun kirjoitat Body tagina, kun on valittu koko css.tyyli, esim. ope.css, ja vaihdat esim. fonttia, se muuttaa kaiken fonttia.
- Kun haluat avata XAMPPin ->www->xampp-> xampp.Control Panel
- Kirjautuminen wordpressiin : ronya.av10.org/wp-admin
 

Oppimispäiväkirja

Torstai 2.2
Tänään katsottiin kaikkien työt. Olen ihan tyytyväinen omaani. :) Vähän kyllä jännitti muille esitellä.

Keskiviikko 23.2
Tänään sain tehtyä portfolion sellaiseen malliin, ettei tarviste kuin lisätä ne valokuvajakson työt! Jeee! Olen myös tyytyväinen tuohon ulkoasuun ja muutenkin toimivuuteen. Ehkä vähän harmittaa vieläkin tuo kuvagalleria, se nyt on mitä on, mutta tuohon on tyytyminen. :-) Sain lisättyä myös jokaiseen työhön kuvatekstin, tosin se ei ole semmoinen kuin ajattelin ensin siitä tulevan. Aion vielä lisätä Pdf-tiedoston tuohon, mutta nyt en sitä enää ehtinyt tämän jakson aikana tekemään.

Tiistai 22.2
Löysin netistä hyvän tutoriaalin, missä tehdään hauska galleria. Kuvat ovat ns. päällekkäin, ja painamalla päästään seuraavaan kuvaan. En ennen tuollaista ole nähnyt, ja idea oli mielestäni hauska ja erilainen, joten aloitin tekemään sitä tutoriaalin mukaan. Tein niinkuin tutoriaalissakin tehtiin mutta mikään ei toiminutkaan kuitenkaan..Alan olla jo niin turhautunut noihin gallerioihin, olen joka hemmetin paikasta kattonut ja lukenut tutoriaaleja mutta mikään niistä ei onnaa..Päätin siis, että teen samanlaisen gallerian kuin edellisessä portoliossa..ja että kaikki työt ovat samassa galleriassa, ei siis valokuvia ja graafisia erikseen..otin myös tuon vanhan taustakuvan tuonne mukaan niin ei ole niin tylsä ulkoasu. Aika tyhmä päivä tänään..huomenna lisään videon tuonne ja hion ulkoasun niin valmiiksi ettei tarvitse kuin sitten lisätä tuonne valokuvajakson työt! Tosi yksinkertainen portfolio tulee nyt kyllä, mutta tuollaisen minä osaan tehdä. (tässä vaiheessa..)

Maanantai 21.2
Taistelin tänään tuon näyttöportfolion kanssa, en saanut kuvagalleriaa toimimaan ja se on liian vaikea tehdä muutenkin. Yritin tehdä siis ensiksi Ffilesin shadowboxia, mutten saanut onnistumaan. Sitten koetin tehdä netin tutoriaalin mukaan lightboxia itse rakentaen, mutta siitäkään ei tullut yhtään mitään. En tiedä miten tuon gallerian teen, turhauttaa jo nyt ajatella että sen kanssa tulen taistelemaan nää kolme päivää kuitenkin. Sain tänään kuitenkin buttonit tehtyä, mutta nekään eivät oikein suostu toimimaan vaan flash herjaa..Tänään oli kyllä turhauttava päivä..Huomenna jatkan tästä sitten..http://www.flashxml.net/dock-gallery.html Kotona katselin tätä ja vaikuttaa todella hyvältä sivustolta! Voisin yrittää täältä ottaa opittavakseni jonkun gallerian.

Perjantai 18.2
Hannu joutui neuvomaan mua koko päivän...Varmaan muilla oppilailla todella hauskaa..No, oli niin hemmetin vaikeata saada julkaistua nuo wordpress-sivut, että meinas jo vaipua epätoivoon. Saatiin kuitenkin julkaistua, tosin jouduin tuomaan kaikki kuvat uudestaan. Onneks ei ollu niin vaikea homma tuo. Nyt voi sitten päivitellä nuita sivuja ihan kotonakin, jee!

Torstai 17.2
En aamulla osannut enää kirjautua sisään sinne wordpressiin enkä löytänyt vastausta onkelmaan miltään tukifoorumilta enkä mistään joten pyysin Hannun apua taas kerran. Eilen oltiin videossa näytetty miten tämä sitten tehdään mutten enää muistanut siitä enää yhtään mitään. Sain kuvat myös näkymään "lightboxina" valokuva sivulle. Päätin tuossa etten teekkään tuonne graafisen sivua ollenkaan, koska materiaalia ei hirveästi ole. Sen sijaan laitoin sinne video- sivun ja lisäsin videon Youtubesta, mikä oli helppoa! En tosin tiedä, mitä hyötyä noista videoista tuolla on, mutta onpahan jotakin sisältöä blogiin. Tässä linkki, miten video lisätään, helpot ohjeet! http://allancole.com/wordpress/182/how-to-add-youtube-video-to-wordpress-the-easy-way/ Sain myös lisättyä todella hienon nappulan..kun sitä painaa, pääsee mun Facebook sivulle.. :--D Muokkailin koodia niin, että muutin tekstien värejä ja kokoja jne. Sain myös "bloginimen" alemmas, niinkuin halusinkin. Ongelmana vielä on, että kun kuvat aukeavat, "sivut"- palkki jää kuvan päälle..Vaikea löytää koodistakaan kohtaa tähän, kun ei oikein tuota koodia osaa vielä hirmu hyvin lukea...Koulun jälkeen jäin vielä vähäksi aikaa tekemään Flash- portfoliota, lisäämään sinne tämän vuoden töitäni. Sain tehtyä buttonit graafisista töistä ja Flash kaatui enkä ollut tallentanut..joten päätin että jätän tämän homman ensi viikolle.

Keskiviikko 16.2
Alotettiin siirtämällä wordpress koneelle mutta mullapa ei suostunut toimimaan mitenkään päin..no, lopulta sit käynnistettiin kone uudestaa ja tadaa kaikki alko toimimaan..ei voi ymmärtää..Sitten ladattiin ohjelmia tonne wordpressiin, esim. semmonen hieno kuvagalleria juttu, vähän kuin lightbox. Ei vaan tartte itse tehdä mitään! Etiskelin miellyttävää teemaa, ja kone lagas koko aika eikä suostunut näyttämään paljoa mitään..Koetin sitten tehdä muita sivuja tuonne ja sainkin tehtyä mutta se valokuvahomma nyt ei sitten toimikkaan enään, enkä tiedä minkä takia..ei yhtään jaksais enää keskittyä tuohon tutoriaaliinkaan..Huomenna yritän saada tuon "bloginnimen" alemmas ja saada valokuvat toimimaan tolla boksilla.

Tiistai 15.2
Sain tänään lisättyä kuvat valokuvat- ja graafinen osioon. Koetin lisätä videota, mutta avi. tiedostot eivät käy tuonne.. Enkä halua liittää sinne mitään Youtube videota, koska ei sillä sielä mitään tee. Tämän jälkeen en oikein enään tiennyt mitä tekisin, joten aloin katsomaan Dw Essential Training tutoriaaleja.

Maanantai 14.2
Perjantaina muut olivat katsoneet tutoriaaleja lyndasta liittyen wordpressiin, ilmeisesti. Ja saaneet kirjaharjoituksen valmiiksi. Ja miettineet mitä itse aikoo tehdä loppukurssin. Itse ajattelin työstää blogia wordpressiä käyttäen, ainakin tämän viikon. Ihan kivalta vaikuttaa, ja SUUUUURENA plussana että ohjelma on suomenkielinen! Jee! Mäkin voin ymmärtää jotakin. Sain tänään tehtyä minä, valokuva, graafinen ja video- sivut blogiin, mutta en vielä mitään sisältöä sinne. Poistin kommentin etusivulta ja muutin vähän valmiita tekstejä mitä siinä sivulla oli. Muutin myös teemaa. http://learn.wordpress.com/ tätä lueskelin myös! En tänään saanut vielä oikein muuta sisältöä sivuille kuin tekstiä, mutta jos huomenna yrittäisi saada lisättyä kuviakin.

Torstai 10.2
Tehtiin aamulla harjoitus, jossa satunnainen kuva vaihtuu kun päivittää. Ei ollut hirveän vaikeaa ja sain sen onnistumaan. Ensiksi piti ettiä netistä 10 kuvaa, muuttaa niiden koot samaksi ja sitten tehdä Site Dw:ssä. Pistettiin XAMPP päälle. Sen jälkeen liitettiin css tiedosto ja tuotiin kuva wrapperin sisälle. Kirjotettiin pieni PHP koodinpätkä ja näin ollen kun sivun avaa, aina vaihtuu kuva päivittämällä. Sen jälkeen alettiin tekemään omaa tietokantaa. Oli vähän vaikeuksia pysyä mukana. Ruokailun jälkeen tehtiin lyndan tutoriaalien mukaan, en ollut ilmeisesti tallentanut maanantaina tehtyä saittia tai jotakin, vaikka muistaakseni kyllä tein sen, minkä Hannu tähän teki mulle sitten uudestaan. On kyllä kaikki nämä jutut, mitä ollaan tänään ja eilen tehty, niin vieläkin vähän pimennossa... Haetaan tietokannasta tietoja nettiin katsottavaksi, sen ymmärrän. Sen teko on vaan sitten niin monimutkaista ja vaikeeta yäääh..

Keskiviikko 9.2
Ei jaksais millään tehdä yhtään mitään, tuntuu että vois nukahtaa näppikselle.. Katsoin kuitenkin tänään Dw Essential Training tutoriaaleja ihan alusta alkaen, koska dw oli ekassa jaksossakin vaikea enkä oikein muistakkaan siitä mitään. Opin aika paljon tänään, listasin asioita tuohon ylemmäs. Tein harjoituksia hitaasti tutoriaalien mukaan, sen verta hitaasti että ymmärsinkin jotakin, joten sain vain käytyä läpi tuon ensimmäisen kappaleen. Kotona voisin jatkaa, että pysyn perässä ja listata tuohon ylös noita asioita vielä lisää sitä mukaa. Kun Hannu tuli kokouksesta alettiin käymään läpi tietokanta asiaa. Ensiksi piti tehdä Manage Site ja exportattiin maanantaina ladattu site,sitten pistää XAMPP päälle. Tehtiin harjoitus, jossa haettiin tietokannasta kirjojen nimiä. Pysyin perässä ja tein mukana ja sain onnistumaankin jopa, mutta en oikein vieläkään ymmärrä minkä takia pitää tehdä näin vaikeasti. Kotona: Katsoin kappaleen 2 tutoriaaleja, jotka käsittelivät "valmiita sivupohjia." En kyllä montaa jaksanut katsoa, mutta jotain kuitenkin.


Maanantai 7.2
Palautettiin mieleen, mitä on HTML ja CSS. Puhuttiin myös, mikä on body, head ja title. Bodyyn kirjoitettu/tehty asia näkyy aina näytöllä. Title on työn nimi. Headiin kirjoitetaan asioita, jotka eivät näy näytöllä mutta jotka vaikuttavat bodyyn. Css on tyylitiedosto. Sitten alottiin katsomaan lyndasta dw tutoriaaleja, aika ufolta kuulostaa koko asia, mutta pysyin kuitenkin jotenkin perässä. Puhuttiin kuitenkin vissiin dynaamisesta sivustosta, PHP:stä ja käytettiin xamppia.

Perjantai 4.2
Teimme tänään mobiilisovelluksen kännykkään, mikä oli siistiä! Teimme tutoriaalin mukaan ja kirjoitimme vähän koodia, ei ollut
hirveän vaikeaa, sen jälkeen kun Hannu suurenti tekstikokoa että näkeekin jotain. Tein portfoliooni graafisen sivulle samanlaisen kuvagallerian kuin valokuva sivulla.

Torstai 3.2
Katsottiin aamulla portfolioita ja saatiin palautetta, mikä oli hyvä, sillä huomasin heti ainakin omasta työstäni asioita joita pitäisi muuttaa, kun toiset niistä huomauttivat. Jotka olivat itseltä jääneet epähuomioon.. Tänään ja huomenna aion muuttaa vielä graafisen sivun gallerian samanlaiseksi kuin valokuva sivulla, vähentää valokuvia ja asetella ne jotenkin järkevämmin. Lisäksi yritän laittaa kuviin kuvatekstit.

Keskiviikko 2.2
Sain tehtyä aamusella sen eilen aloittamani gallerian ja siirrettyä sen varsinaiseen portfolioon. Nyt valokuva- ja graafisen galleriat ovat erilaisia, mikä ehkä vähän häiritsee. Toisessa galleriassa siis scrolli ja toisessa kuvat feidaantuvat. Mutta onpahan vaihtelua. Yritin laittaa scrollin tekemääni galleriaan, mutta siitä ei tullut mitään. Ymmärrykseni mukaan kuvat eivät aukene niin kuin haluan, jos laitan scrollin. Koska ne ladattaisiin UILoaderilla.. Yritin kyllä, mutta en saanut niitä näkymään haluamallani tavalla. Sitten yritin netin tutoriaalien avulla saada swf- tiedoston keskittymään dreamweaverilla mutta ei siitä tullut mitään. Päätä särki koko päivän ja teki mieli lähteä kotiin.

Tiistai 1.2
Aloitin päivän miettimällä että mitähän ihmettä haluaisin vielä portfoliooni tehdä, koska periaatteessa se on valmis ja olen tyytyväinen siihen näin. Aloitin sitten tekemään toista portfoliota, joka olisi täsmälleen samanlainen kuin tutoriaaleissa ja tekisin niiden mukaan, saisin tuolloin ehkä tweenit sun muut toimimaan. Ajattelin kuitenkin että en ehtisi tekemään tuota kuitenkaan valmiiksi ja että siinä olisi liikaa työtä. Jätin sitten sen leikin sikseen. Kattelin sitten vielä kuvagallerioita, jos jaksaisin alkaa tekemään jotain hienoa. No, löysin sitten tuollaisen yksinkertaisen, helpon ja ihan siistin gallerian, jota aloitin sitten tekemään. Ihan tavallinen galleria, siinä on vaan lisänä että ne feidaantuu sillein nätisti. Huomenna teen tuon loppuun ja koetan liittää sen tuohon aiempaan portfolioon.

Maanantai 31.1
En ollut koulussa tänään.

Perjantai 28.1
Aloitin etsiskelemällä erilaisia menuslidereita, ja katsomalla lyndan tutoriaalia jossa käytetään tweeniä. Koetin tehdä tutoriaalin mukaan, mutta en saanut sivuja näkymään, vaikka mitään erroreita ei ollut edes. No ajattelin sitten että jos löytäisin netistä valmiin ja koettaisin sitä soveltaa sitten. Ei onnistunut yksikään niistä mitä latasin, en ymmärtänyt vaikka koetin pohdiskella että mitähän mihinkin pitäisi kirjottaa. Turhaannuin ja etsin seuraavaksi kuvagallerioita, joita voisin edes yrittää tehdä. Kaikki vaan tuntuvat niin vaikeilta..Muutamia koetin tehdä, ja sainkin vaihdettua valmiisiin kuviin omat kuvani, mutta ne eivät sitten näkyneet kuitenkaan kun klikkasi isommaksi. Tein kuitenkin linkin "Minä" sivulle sähköpostiini. Siinäpä tämä päivä sitten, vähäiseksi jäi tekeminen tällä kertaa..

Torstai 27.1
Aamulla aloitettiin heti tekemään portfolioita, ja pyysin Hannun apuun neuvomaan minua scrollin kanssa.
Ei aluksi saatu sitä mitenkään oikein toimimaan mutta lopulta löydettiin netistä koodi, jonka avulla scrolli toimi ja isotkin
kuvat näkyivät. Sen jälkeen yritin tehdä itse samanlaista scrollia graafisen sivulle, sain kyllä scrollin ja uiloaderin tuotua mutta tuli vain herjauksia..Eikä Hanna tai Hannukaan tiennyt mikä on nyt väärin, vaikka kaikki näytti kuitenkin samalta kuin valokuva sivulla.. Yritin sitten saada kuvat näkymään tutoriaalin koodin avulla, mutta siitäkään ei tullut yhtään mitään. Noh, hetken aikaa tuskasteltuani tuon tutoriaalin koodin kanssa päätin vielä kerran yrittää tehdä samalla koodilla graafisen sivulle sitä scrollia kuin valokuva sivulla. Sain sen onnistumaan ja vika oli vain siinä että olin unohtanut uiloaderissa "false" nappulan päälle jossa kuva tulee sen kokoisena näytölle kuin se loaderi on. Tyhmä moka. Toinen tyhmä moka oli se, että en älynnyt vaihtaa "iso" numeroita vaan pistin samalla numerolla menemään seuraavatkin kuvat, en tajua minkä takia.Mutta kun vaihdoin ne niin kuvat alkoi näkymään, JEE! Lopuksi sitten vain viilasin scrollin ja ui:n hyville paikoille ja vaihdoin scrollin nappuloiden väriä. Nyt olen niin onnellinen ettei tarvitse enää tuskastella tuon scrollin kanssa, voi hyvillä mielin lähteä töihin :--) Lähdin tänään siis tunnin aiemmin jotta ehdin Lievestuoreelle ajoissa.

Keskiviikko 26.1
Sain tänään tehtyä kaikki sivut portfoliooni. Opin nyt sitten ihan kunnolla lisäämään videon Flashiin ja pysäyttämään
äänen kun mennään seuraavalle sivulle. Sitten sain tehtyä sellaisen kuvagallerian valokuva- ja graafisen sivuille
että kun painaa pienestä kuvasta se aukeaa suurempana siihen sivulle. Yritin tehdä tweenia sivulle mutta se ei onnistunut
vaikka tein tutoriaalin mukaan, koska oma sivu on erilainen kuin siinä tutoriaalissa..Enkä osaa soveltaa sitä omaani..
Katselin myös netistä kuvagallerioita, joita voisin huomenna vaikka yrittää tehdä, muutamaa kokeilinkin mutta en ymmärtänyt
niistä yhtään mitään, että mitä niille oikein pitäisi tehdä. Eikä ollut enää intoakaan aloittaa, kun päiväkin oli jo lopuillaan joten huomenna sitten!

Tiistai 25.1
Loput luokasta esitteli portfolio layoutit, ja kommentoitiin sitten niitä. Loppupäivän tein Hannan avustuksella portfoliotani,
koska en ollut koulussa kun käytiin läpi se, että miten pääsee buttonia painamalla seuraavalle sivulle. Noh, saatiin se tehtyä
ja tästä on hyvä jatkaa. :) Opin siis tänään tehdä buttonin jota painamalla pääsee haluamalle sivulle.

Maanantai 24.1
Koulussa ei toiminu netti ollenkaan, joten tekemiset jäi aika vähälle..Tein kuitenkin buttonit portfoliooni
ja pikkukuvat valmiiksi thumbs kansioon. Esiteltiin myös portfolio layoutit muistitikuilta. Hienoja portfolioita tulee olemaan ;)
Saatiin läksyksi sitten katsoa itsenäisesti muutamat videot Lyndasta, mm. miten tehdään preloader,
elikkäs esim. kun kuva latautuu näytölle ilmestyy numerot 1-100%, eikä näin odottaminen tunnu niin pitkältä, heh.
En usko että omassa portfoliossani tuota tulen käyttämään, mutta mielestä nyt ei ikinä tiedä millonka se muuttuu..

Perjantai 21.1
Aamulla katottiin ja tehtiin tutoriaalit jossa lisättiin ääntä buttoneihin, sekä ääntä klikattaessa kuvaa. Oli helppoa.
Sen jälkeen aloin tekemään portfoliota Flashilla, mutta tein väärin ja sotkin kaiken ja
menetin hermoni ja päätin että jatkan tästä maanantaina!

Torstai 20.1
Heti aluksi käytiin yhdessä läpi eilinen XML- koodi, joka oli aika hankala, muttakun Hannu selitti jokaisen rivin kerrallaan ja tarpeeksi hitaasti, asia alkoi aueta, himpunverran.
Oli hyvä, että käytiin koodi läpi yhdessä, eilen en asiasta ymmärtänyt paljoakaan. Ymmärsin, että kirjoittamalla XML- koodia voidaan hakea ja lokeroida asioita. Array:t ovat lokeroita, joihin voidaan lisätä (push) asioita, esim. titlejä. XML koodia muuttamalla ei tarvitse päivittää töitään esim. Flashissa, vaan muutokset voi tehdä esim. muistiolla. Sitten tehtiin itsenäisesti tutoriaaleja, joissa lisättiin video Flashiin, ja tehtiin nappula josta videon saa aukeamaan koko sivulle. Yhdessä tutoriaalissa tehtiin joko itse, tai sitten lisättiin valmis "toistopohja" videolle. Siistii! Loppupäivän tein portoliota photarilla.

Keskiviikko 19.1
Aamuksi saatiin tehtäväksi tehdä kuvagalleria käyttäen "dynaamista" kuvanlataamista, johon tulee scrollpane. Oltiin Jonnan kanssa pari, koska eilinen meni multa vähän yli ymmärryksen. Alettiin sitten tekemään tutoriaalin mukaan, mutta ei saatu sitä onnistumaan ennenkuin Hannu tuli auttamaan. Oltiin nimetty muutamia asioita väärin eikä oltu
tallennettu "pikkukuvia" oikein. Koodissa oli myös juttuja, jotka oli kirjoitettu väärin. Hannun opastuksella saatiin kuin saatiinkin sitten lopulta juuri ajallaan tehtyä se! Saatiin jopa scrollikin. Tehtävän jälkeen tuntu pitkästä aikaa hyvältä, kun sai jotakin aikaseksi. Luulen että osaisin tehdä omaan portfoliooni samanlaisen gallerian, tosin hitaasti ja tutoriaalia tarkasti seuraten. Loppupäivä katottiin tutoriaaleja liittyen XML:ään.

Tiistai 18.1
Heti aamulla piti tehdä buttonit, ja saada ne toimimaan niin, että painamalla päästään seuraavalle sivulle..meni vähän ohi koko juttu enkä ehtinyt tekemään. Noh, kattelen eiliset tutoriaalit sitten, kun ehdin. Luonnostelin portfolio etusivua photarilla. Katsottiin ja tehtiin yhdessä tutoriaalia kuvagalleriasta, yritin pysyä mukana mutta oli vähän ongelmia..Ei ollu kyllä minun päivä tänään todellakaan..

Maanantai 17.1.
Nukuin päivän ohi.

Perjantai 14.1
Aamulla tehtiin tutoriaalin avulla buttonit, nopeasti palautu mieleen miten ne tehtiin. Aika helpot oli tehdä. Sit katottiin yhessä ja itsenäisesti tutoriaali, jossa opeteltiin tweenia. Tutoriaalejen avulla tehdyt tweenit oli kohtuu helppoja, voisin kuvitella käyttäväni omassa portfoliossani tänään tehtyä tweeniä, jossa sivu ns."liukuu" uudelle sivulle.

Torstai 13.1
Aamulla esiteltiin hienot bonesanimaatiot ja muut oli ettiny netistä semmosia portfolioita, jotka jollain tavalla kiinnostavat ja vaikuttavat semmoisilta miltä oma portfolio voisi olla. Katselin sitten itsekkin, ja löysinkin muutaman hienon. :) Haluaisin omaan portfolioon ainakin lightbox- kuvagallerian, sitä en viimeksi saanut onnistumaan multimedia jaksolla.
Loppupäivästä katsottiin tutoriaaleja ja opeteltiin dynaamista kuvan tuomista Flashiin, joka tarkoittaa sitä että kirjoittamalla koodinpätkän voi helpottaa ja nopeuttaa kuvien tuomista. Vähän myös ehdin jo miettiä, minkälaisen ulkoasun mahdollisesti haluan portfoliooni.

Keskiviikko 12.1.
Olin kipeä.

Tiistai 10.1
Opeteltiin tekemään bones animaatio, aluksi oli hankalaa mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan kun venkslasi. Tein kaksi pientä animaatiota, toisessa ukkeli heiluttaa käsiä ja toisessa joutsen päätä.

Maanantai 9.1
Palauteltiin mieleen flashia, jotakin muistin, mutta tämän päivän asiat oli kyllä ihan unohduksissa.. Opeteltiin shape, ja tween toiminto, tehtiin pieniä animaatioita. Kattoin tutoriaaleista apua.
 

Mitä pitää oppia portfoliota varten?

Netistä löytämistäni portfolioissa on paljon sellaista, jota haluaisin minunkin portfoliossa olevan.
Joten jotta osaisin tehdä portfoliostani haluamani, minun pitäisi oppia:

- Muistella ensinnäkin miten flashilla tehdään kotisivut.
Tutoriaaleja katsomalla päästään luultavasti tästä ongelmasta. :)

- Tehdä kuvagalleria
Sellainen, että kuvat aukeavat klikkaamalla suuremmiksi, ja kuvasta
pääsee eteenpäin seuraavaan kuvaan. "Flash Lightbox"

- Saada uusi sivu "liukumaan" uudelle sivulle. "Menu slider"
 
 

Oppimissuunnitelma Dw

Maanantai 14.2-Perjantai 18.2
Tutustun maanantaina ja ehkä myös tiistainakin koko wordpressiin ja ihmettelen että mikä se on. Etsiskelen netistä tietoa ja lueskelen. Tässä hyvä linkki http://fi.wordpress.org/. Kun tämän olen tehnyt, voisi alkaa miettimään mitä sinne sivulle tulisi. Luultavasti etusivulle tietoa minusta, linkit valokuviin ja linkit sivuille, joista minut löytää. Ehkä voisin myös alkaa kirjoittamaan tuonne samalla nettipäiväkirjaa. Loppuviikosta alettaisiin työstämään blogia.
Luultavasti teen koko sivut opettajan tutoriaalien ja netistä löytyvän tiedon avulla. Blogin teen tällä viikolla valmiiksi.

Maanantai 21.2-Perjantai 25.2
Lisään kevään näyttöä varten (KIITOS HANNUN HUOMAUTUKSEN) materiaalia tällä jaksolla tehtyyn flash- portfolioon. Ajattelin että voisin tehdä ihan uudestaan koko portfolion. Joku aivan yksinkertainen mutta haluan nyt sinne sen kuvagallerian mitä olen ekasta jaksosta asti halunnut! Katson myös tutoriaaleja Essential Training & Spry. Jos ehdin!
 

Portfolioita

http://okaydave.com/

http://www.esraroise.com/portfolio/selected-work/
 

Mappi