Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

Tehtäviä lapsille 4: Sommitellen

Logo
YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

Rajusti yli!

Rajusti yli!
Tähän kuvaan ajatellaan raju myrskyn silmä. Siinä värit pyörivät ja hyörivät, menevät toistensa yli ja ali, sekoittuvat ja ehkäpä sotkeutuvatkin. Voimaa antaa lisää tumman sininen paperi alustana.

Myrskyn voima sinkoutuu ulos: salamoivat väkäset räiskähtävät niin, että ne ulottuvat paperin reunan ylikin. Nämä salamat on maalattu ja leikattu irti, sitten liimattu myrskyn silmään kiinni.
 

Suunnitellaan kuvaa

Suunnitellaan kuvaa
Tämä tehtävä opettaa hiukan suunnittelua. On piirrettävä ja maalattava saari vähän niin kuin lentokoneesta katsoen. Siellä näkyy olevan joitain juttuja: iso linna, tie, laituri, uimaranta, metsä...

Otetaanpa taas lyijykynä avuksi; hahmotellaan juttuja. Aluksi on piirrettävä saari melko isona. Merellä ei nyt ole merkitystä. Ja lopuksi annetaan väriä.
 

Paperinukke

Paperinukke
Paperinuken tekeminen on myös suunnittelua. Minkä kokoinen nukke on? Mitä ja minkälaisia vaatteita sille piirretään ja leikataan? Mikä on väritys? Tässä riittää puuhaa pitkäksi aikaa.