Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

perusopetuksen luokat 0-6

YLLÄPITOON >>    

OHJEITA SIVUJEN TEKEMISEEN

1. MIKÄ Peda.netin VERÄJÄ ON:

- Peda.net-portaalia ylläpitää Jyväskylän Yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos, ja sen tarjoamista palveluksista maksaa Enontekiön kunta ( v.2009 noin 700 euroa / kaikki koulut yhteensä)

- Tämä portaali tarjoaa rajattomasti virtuaalitilaa sekä erinomaiset välineet millä tietoja käsitellään sivustossa

- Veräjä on materiaalin kokoamis- ja jakelualusta, jota opettaja ylläpitää ja oppija käyttää. Nimensä mukaisesti Veräjän tarkoitus on olla työväline jonka avulla opettaja voi ohjata oppijaa oikeille "verkkolaitumille". Opettaja voi ylläpitää linkkilistoja, siirtää tiedostoja opiskelijoiden käyttöön, saada opiskelijoilta palautuksia, avata verkkokeskusteluja, esittää kuvia, taulukoita ja tiedostoja sekä tiedottaa ja muistuttaa eri asioista. Jopa kodin ja koulun välinen tiedonkulku voidaan hoitaa sivuston kautta. Veräjän avulla voi toteuttaa verkko-opiskeluympäristön helposti ja joustavasti.

2. VERÄJÄN RAKENNE

Veräjä-sivusto koostuu etusivuista, joilla voi olla yksi tai useampia alasivuja. Myös alasivuilla voi olla omia alasivuja. Sivustorakenne paljastuu klikkaamalla Navigointi-otsakkeen alla kohtaa sivukartta.
Kaikilla sivuilla voi olla lukitus, jolloin niitä lukemaan pääsee vain tietämällä salasana. Sivuston muokkaamiseen tarvitaan erikseen oma salasana, jonka avulla pääsee muokkaamaan vain sille salasanalle osoitettuja sivuja. Uusien sivujen luomiseen tarvitaan oma salasana, joka on vain koko sivuston moderaattorilla.