Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

perusopetuksen luokat 0-6

YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

OHJEITA SIVUJEN TEKEMISEEN

1. MIKÄ Peda.netin VERÄJÄ ON:

- Peda.net-portaalia ylläpitää Jyväskylän Yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos, ja sen tarjoamista palveluksista maksaa Enontekiön kunta ( v.2009 noin 700 euroa / kaikki koulut yhteensä)

- Tämä portaali tarjoaa rajattomasti virtuaalitilaa sekä erinomaiset välineet millä tietoja käsitellään sivustossa

- Veräjä on materiaalin kokoamis- ja jakelualusta, jota opettaja ylläpitää ja oppija käyttää. Nimensä mukaisesti Veräjän tarkoitus on olla työväline jonka avulla opettaja voi ohjata oppijaa oikeille "verkkolaitumille". Opettaja voi ylläpitää linkkilistoja, siirtää tiedostoja opiskelijoiden käyttöön, saada opiskelijoilta palautuksia, avata verkkokeskusteluja, esittää kuvia, taulukoita ja tiedostoja sekä tiedottaa ja muistuttaa eri asioista. Jopa kodin ja koulun välinen tiedonkulku voidaan hoitaa sivuston kautta. Veräjän avulla voi toteuttaa verkko-opiskeluympäristön helposti ja joustavasti.

2. VERÄJÄN RAKENNE

Veräjä-sivusto koostuu etusivuista, joilla voi olla yksi tai useampia alasivuja. Myös alasivuilla voi olla omia alasivuja. Sivustorakenne paljastuu klikkaamalla Navigointi-otsakkeen alla kohtaa sivukartta.
Kaikilla sivuilla voi olla lukitus, jolloin niitä lukemaan pääsee vain tietämällä salasana. Sivuston muokkaamiseen tarvitaan erikseen oma salasana, jonka avulla pääsee muokkaamaan vain sille salasanalle osoitettuja sivuja. Uusien sivujen luomiseen tarvitaan oma salasana, joka on vain koko sivuston moderaattorilla.