Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Henkinen väkivalta ei ole pelkästään parisuhteiden ongelma, vaan sitä koetaan myös työpaikoilla. Taitoja suojautua henkiseltä väkivallalta voitaisiin opettaa jo koulussa, sanoo asiantuntija.
Melu koettelee merkittävästi työntekijöitä Jyväskylän kouluissa ja päiväkodeissa. Useampi kuin joka kolmas päiväkotien työntekijä kokee melun haitaksi.
Kainuun Osuuspankissa suunnitellaan kampanjaa, jossa työntekijät pitäisivät sykemittaria esimerkiksi kolme kokonaista päivää. Tulosten avulla voitaisiin miettiä, miten työntekijän pitäisi kehittää elämäntapojaan, jotta sairauspoissaolot vähenisivät.
Joni Lappalainen väittää alkaneensa oireilla nopeasti aloitettuaan liiketalouden opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Kolme vuotta myöhemmin miehellä on jo useita kroonisia sairauksia. JAMK:n mukaan opiskelijan sairastuminen ei voi johtua sisäilmasta, koska ongelmat on korjattu asianmukaisesti.
Tampereen kaupunki etsii uusia tiloja sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestämistä varten, koska joidenkin lukioiden omat tilat ovat riittämättömät. Allergiayhdistys pelkää, että messuareenan eläinpöly aiheuttaa allergisia reaktioita ylioppilaskokelaille.
Tiukka aikataulu ei saa painaa, kun pyritään rakentamaan koulu, jossa vältetään kaikki sisäilmaongelmia tuovat sudenkuopat. Etenkin betonin kuivumiselle ja valmiin sekä kalustetun rakennuksen tuuletukselle on muistettava jättää tarpeeksi aikaa.
Kahviin liitetyt suotuisat vaikutukset tulivat selkeimmin esille, kun analyysista suljettiin tupakoitsijat.
Paikkaamatta jääneet reiät ja huono suuhygienia vaikuttavat kehossa muuallekin kuin suun terveyteen. Pahimmassa tapauksessa tulehdus voi levitä suusta vaikkapa aivoihin tai aiheuttaa sydäninfarktin.
Yle Kainuu yritti selvittää paljonko ennaltaehkäisyllä voidaan säästää kansantautien aiheuttamista kustannuksista, kuten lääkärissä käynnistä ja vuodeosastohoidosta. Tehtävä osoittautui mahdottomaksi.
Ennaltaehkäisyn vaikutuksia sairaanhoidon kuluihin on vaikeata arvioida, sanoo THL:n yksikönpäällikkö Timo T. Seppälä. Ennemmin hän laittaisi ennaltaehkäisyn rahat yksilöille rakennettavaa kannustinjärjestelmään.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva