Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Ylipaino sekä ensisynnyttäjien kohonnut ikä lisäävät synnytysriskejä. Eniten riskisynnyttäjiä on teini-ikäisissä ja toisaalta yli 35-vuotiaiden ikäryhmässä. Teiniäiti ei ehkä osaa huolehtia itsestään ja yli nelikymppisillä ongelmat ovat usein fyysisiä tai sosiaalisia, toteaa HUSin Lastenklinikan osastonylilääkäri Sture Andersson.
Laihialaiset Juha Tapola ja Henni Jalonen odottivat ensimmäistä yhteistä lastaan, kun Henni sairastui leukemiaan. Lähes kahden terveen vuoden jälkeen sairaus uusiutui. Edessä on kantasoluhoito, mutta suvusta ei löytynyt sopivaa luovuttajaa. Juha Tapola päätti vedota ihmisiin sosiaalisen median välityksellä.
Koe osoitti, että rokotteen saaneet olivat immuuneja taudille vielä 10 päivän päästäkin.
Löydöksen aiheuttaja ei vielä ole selvillä, mutta tilannetta tutkitaan. Poliisille on tehty ilmoitus jätelain vastaisesta teosta. Terveydensuojeluviranomainen kehottaa välttämään pintaveden käyttöä talousvetenä.
Yhdessä saunominen antaa lapselle realistisen kuvan ihmisvartalosta, sanoo perheterapeutti. Sekasaunomisen suhteen suomalaiset ovat kuitenkin keskieurooppalaisia siveämpiä, väittää Kansainvälisen saunaliiton presidentti.
Ratsastusterapeutteja on koulutettu Suomessa vuodesta 1988 alkaen. Apua terapiamuodosta löytyy esimerkiksi selkävaivojen kanssa kamppaileville.
Kasvavalla määrällä ikäihmisiä on omat hampaat vielä vanhuudessakin. Ongelmana on vanhusten suuhygienian taso, sillä hampaiden puhtauden laiminlyönti voi johtaa syömisongelmiin ja jopa hampaiden menetykseen.
Kokkolan seudulla on runsaasti rottia, mutta valituksia niistä ei kevään jälkeen ole tehty. Pietarsaaressa taas rottaesiintymiltä on vältytty, kun niiden ruokahanat on saatu pidettyä kiinni. Terveystarkastaja muistuttaa, että kadulle viskattu yöpalan jämä on kuin kutsu.
Brasilian viranomaiset eivät tutki vesissä olevia viruksia. Tutkijoiden mukaan puhdistaminen ei enää ole mahdollista ennen olympiakisojen alkua.
Hammasharjoja on monenlaisia, mutta harjaakin tärkeämpi asia on hellä harjausote.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva