Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Yksityisiä hoiva-alan yhtiöitä edustavaa järjestöä johtava entinen Tehy-pomo Jaana Laitinen-Pesola (kok.) on innoissaan hallitusohjelmasta. Kansanedustaja iloitsee muun muassa ohjelman palveluseteli-kirjauksista.
Odottavien äitien stressi ja ahdistus omasta vanhemmuudesta saattavat aiheuttaa lapselle henkisiä tai jopa fyysisiä ongelmia. Näitä yritetään ehkäistä mielikuvaharjoitusten ja aikaisen vuorovaikutuksen avulla.
Kuusiokunnissa ja Soinissa tehdään töitä lukuisissa työryhmissä, jotta sote-palveluiden ulkoistaminen onnistuisi. Kunnat ja terveysalan konserni Pihlajalinna ovat jo perustaneet yhteisyrityksen ja valinneet sille toimitusjohtajan. Palvelujohtajat nimetään kesäkuussa ja muut esimiehet syksyllä. Yli 700 työntekijää siirtyy uuden työnantajan leipiin.
Kun Henna Falck alkoi haaveilla lapsesta, jäyti takaraivossa samaan aikaan pelko. Kuinka kipeää synnytys tekee, selviääkö siitä, saanko tarpeeksi lievitystä kipuun? Henna Falck ei ole ainoa synnytystä pelkäävä nainen – synnytyspelkoisten määrä kasvaa koko ajan.
Paineella tuoreruokien päälle suihkunut kylmäaine aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot Riihimäen K-Citymarketissa. Marketissa tehtiin huoltotöitä, joiden yhteydessä pakastimien ja kylmäkaappien viilentämiseen tarkoitettua kylmäainetta roiskui seinille ja lattialle. Market on yhä suljettuna.
Puutiaisaivokuumetta vastaan annettavalla rokotteella on hurja kysyntä Kotkassa. Apteekit myyvät kymmeniä rokotteita viikossa ja punkkibussiin kiemurteli viikonloppuna pitkä jono.
Verinäytteet kerätään näytteenoton yhteydessä henkilöiltä, jotka ovat suostuneet biopankkinäytteen luovuttamiseen. Biopankin kokoelmissa on pääosin kudosnäytteitä.
Mobiililaitteita, kuten älypuhelinta, tablettia ja tietokonetta saatetaan tulevaisuudessa käyttää skitsofreniapotilaiden hoitoon. Oulun yliopisto on mukana eurooppalaisessa tutkimushankkeessa. Suomessa skitsofreniapotilaita on noin 50 000.
Suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen on Suomessa nykyään varsin vapaata. Tietoa ja virikkeitä on tarjolla yllin kyllin, kaikkiin makuihin. Siitä huolimatta nuorilla naisilla on vaikeuksia saavuttaa orgasmi.
Pohjois-Satakunnassa on tähän saakka saatu turvakotipalvelut oman kaupungin alueelta. Kustannukset voivat pienentyä, sillä THL ottaa palvelun hoitaakseen, mutta matkat turvakotiin voivat kasvaa merkittävästi.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva