Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Rovaniemen Työterveys ry:n nykyiset työntekijät jatkavat Mehiläisessä vanhoina työntekijöinä. Kaupan takana on voittoa tavoittelemattoman työterveysyhdistyksen asiakaskato ja sen myötä tappiolliseksi kääntynyt toiminta. Mehiläinen aikoo panostaa paikallisuuteen tekemällä yhteistyötä rovaniemeläisten yritysten kanssa
Epäonnistuneet voltit ovat tavallinen syy lasten vakavien trampoliinilla saatujen vammojen taustalla. Ilmiötä tutkineet lääkärit ehdottavatkin, että volttien tekeminen pitäisi rajoittaa ohjattuun trampoliinivoimisteluun.
Tällaista käännettä tutkijat ovat odottaneet jo pari vuotta: työpaikkaruokalassa yhä useampi on alkanut valita kasvisvaihtoehdon, vegaanisesta ruoasta on tullut markettien myyntihitti. Keittokirjailija, mainosmies Alex Nieminen uskoo, että kasvisruokaa koskevassa keskustelussa on nyt saavutettu käännekohta.
Sähkötupakka näyttää vaikuttavan moninkertaiseen määrään hengityselinten geenejä verrattuna perinteiseen tupakkaan – ja kaiken lisäksi voimakkaammin. Hämmästyneet tutkijat eivät osaa sanoa, mistä tämä johtuu.
Toripöytien punaisena hehkuvat mansikat ja kirsikat vetävät vastustamattomasti puoleensa. Napsiako sellaisenaan suuhunsa vai onko noudatettava torikauppiaan vinkkiä: pese esimerkiksi kirsikat kolmesti – ensin kylmällä, sitten kuumalla ja vielä kerran kylmällä vedellä.
Valtio haluaa poistaa terveyshaitta-avustukset, joilla on tuettu vaikeuksiin joutuneiden ihmisten hometaloremontteja. Asumisterveysliiton mukaan avustuksella on estetty sairastumisia ja jopa itsemurhia.
Suukotusmenetelmää voi kokeilla ensiapuna tilanteessa, jossa lapsen nenään on livahtanut jotain sinne kuulumatonta. Jos esinettä ei saa pois, on syytä hakeutua päivystykseen.
Kahdelle tutkijalle naurettiin päin kasvoja, mutta nyt vuosikymmeniä myöhemmin heidän tutkimuksensa tulos on sekä rahallisesti hyvin arvokas että säästää eläimiä ja ihmisiä tuskalta ja kuolemalta.
Kesän valoisuus ja loma-aika saavat suomalaiset usein valvomaan pidempään kuin työarkena. Samalla ruokailu- ja liikuntarytmi voi keikahtaa niin, että loma ei edistäkään omaa hyvinvointia.
Yksittäisestä huonosta yöstä ei kannata huolestua, sanoo lääkäri Henri Tuomilehto. Tärkeämpää on se, miten nukkuu arjessa normaalisti.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva