Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Keski-Suomeen suunnitteilla olevassa uudessa keskussairaalassa halutaan edistää potilaiden toipumista niin sanotulla parantavalla ympäristöllä. Muun muassa uuden sairaalan materiaalit, värimaailma ja valaistus poikkeavat huomattavasti nykyisestä.
Savonlinnan synnytysosaston mahdollinen lakkauttaminen on jo konkreettinen totuus. Tulevien synnyttäjien pitkät automatkat tai jopa ambulanssisynnytykset tulevat olemaan arkea savonlinnalaisille ja lähipaikkakuntalaisille.
Porilaisen lääkärivastaanoton odotustilassa vaihdettiin hiljattain ei-toivottuja kuulumisia. Toisilleen tuntemattomat miehet olivat saapuneet lääkärin pakeille samasta syystä. Molempien vasektomia oli mennyt pieleen. Lääkäri myöntää, että näin käy välillä, sillä mihinkään ehkäisykeinoon ei voi täysin luottaa.
Psykologin mukaan ystävyys on harvinaista herkkua, jota kaikki eivät koskaan koe. Varsinkin aikuisena ystävien löytäminen on vaikeaa. Yksi syy voi olla se, että aikuisen lauma on jo täynnä, kun taas lapsena tilaa uusille ihmisille vielä löytyy.
Monen nuoren urheilu-ura tai -harrastus päättyy turhan aikaisin kovien vaatimusten tai ylisuurten toiveiden ja vääränlaisen valmennuksen takia. Yle Uutiset kysyi kokemuksia lasten ja nuorten huippu-urheilusta. Näissä viidessä urheilun kääntöpuolessa Yle uutisten lukijoiden hälytyskellot alkoivat soida.
Luonetjärven varuskunnan vedenjakelualueen talousveden mikrobiologisessa laadussa on havaittu ongelmia Tikkakoskella Jyväskylässä. Kaikki juomavedeksi ja ruuan valmistukseen käytettävä vesi on keitettävä. Varuskunnassa on liki 1000 työntekijää ja varusmiestä ja alueella asuu noin 500 siviiliä.
Itä-Suomen yliopistossa seurataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia ebola-epidemiaa koskien. Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan tällä hetkellä syytä huoleen tai erityistoimiin ei ole. Ebola-epidemia jyllää parhaillaan Guineassa, Liberiassa ja Sierrassa.
Lapset käyttäytyvät väkivaltaisesti omia vanhempiaan kohtaan, ei ainoastaan toisinpäin. Sekä fyysinen että henkinen väkivalta on aina väärin – ja asiasta on puhuttava enemmän.
Ylivieskan Visalan sairaala ei pysty täyttämään ensi vuonna tiukentuvia päivystysvaatimuksia. Ratkaisuksi ehdotetaan Kala- ja Pyhäjokilaaksojen alueen psykiatrista hoitoa vaativien potilaiden siirtoa Kokkolaan ja Ouluun.
Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto esittää, että sairaanhoitopiirin kunnat ja Satakuntaliitto tekisivät selvitykset ja suositukset maakunnan sote-tuotannosta. Selvitykset tehtäisiin useiden vaihtoehtojen pohjalta.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva