Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Suomalaisissa neuvoloissa ei enää jaeta erivärisiä terveyskortteja tytöille ja pojille. Ulkoasultaan uudistuneen neuvolakortin väri on nyt vihreä.
Suuri osa virolaisten lasten vaativista avosydänleikkauksista tehdään Helsingin lastenklinikalla. Järjestely on järkevä sekä Viron että Suomen kannalta. Lapsen vanhemmille sairaaloiden yhteistyö on taivaan lahja.
Monipuolinen ravinto on olennainen osa syöpäsairauden hoitoa ja erityisesti sitä toipumista. Sairaaloissa ravitsemusasiantuntijoita on liian vähän.
Rovaniemen Norvajärven terapiakeskuksessa tarjotaan eläin- ja luontoavusteista toimintaterapiaa. Fysioterapeuttisen ratsastuskuntoutuksen lisäksi keskuksessa annetaan vähemmän tunnettua hevosavusteista psykoterapiaa.
Yhdessä ainoassa geenissä tapahtuneet pienet mutaatiot synnyttivät ruttobakteerin. Se puolestaan on aiheuttanut ihmiskunnan historian pahimmat pandemiat.
Muistisairaus ja mielenterveysongelmat koskettavat sairastuneen lisäksi myös heidän läheisiään. Sairauden nostattamia ajatuksia ja tunteita voi työstää omaisryhmissä muun muassa kuvataiteen tai valokuvien avulla.
Yle seurasi päivystysen heinäkuista iltaa Lappeenrannassa. Illan dramaattisin vaihe oli, kun nuori nainen tuotiin ambulanssilla hengityskoneessa päivystykseen.
Teinien on tärkeää saada nukkua aamulla pidempään. Myös aikuiset voivat ottaa oman nukkumisensa kanssa rennommin.
Monet suomalaiset naiset putsaavat ihonsa liian kovakouraisesti tai liian voimakkailla tuotteilla. Myös ripsipidennysten jatkuva käyttö voi vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.
Nuoret hiihtäjälupaukset Veikka Rajala ja Otto Niemelä viettävät parin viikkoa kesälomaa Tampereen Pyrinnön harjoituksista. Treenaminen on kuitenkin päivittäistä, sillä hiihtäjä ei voi voi päästää kuntoaan repsahtamaan kesälläkään.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva