Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Lähes 40 tutkimuksen aineistot yhdistämällä tutkijat havaitsivat kohtukuolemien ja myös imeväiskuolleisuuden yleistyvän tasaisesti mitä korkeampi äidin painoindeksi on.
Yle Turun verkkosivuilla käytiin vilkasta keskustelua lasten elintavoiste. Keskusteluun osallistuneet olivat pääosin sitä mieltä, että vanhempien on kannettava vastuu lasten elintavoista ja niiden opettelusta. Vanhempien omilla elintavoilla on tässä suuri rooli. Toisinaan kotikasvatus ei aina riitä, vaan sukulaiset ja hoitopaikat mutkistavat asioita.
Genomisen ravitsemuksen professori sanoo, että oikeaoppiset elintavat tulisi opettaa mahdollisimman nuorelle lapselle. Miten sinä parantaisit suomalaislasten elintapoja?
Vanhempien tulisi opettaa lapsi oikeille elintavoille mahdollisimman varhain, sanoo genomisen ravitsemuksen professori Raija Tahvonen. Kun lasta ei totuteta syömään herkkuja ja roskaruokaa, ei hän niitä osaa kaivatakaan.
Viron yleisradioyhtiö lähti kokeilemaan kuinka helposti valelääkärin paperit irtoaa Venäjältä. Tarvittiin yksi puhelu ja noin 470 euroa anestesialääkärin todistukseen.
Näyttelijät ovat usein työnsä kautta läheisessä fyysisessä kontaktissa kollegoidensa kanssa, mutta sisäänrakennettua ei koskettaminen näyttelijällekään ole.
Hammassäryt hoidetaan jatkossa nykyistä nopeammin. Nytkin suurissa kaupungeissa on päässyt julkisen terveydenhuollon järjestämään hammashuollon päivystykseen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Harvaan asutuilla alueilla päivystys on saattanut toimia viikonloppuna vain aamupäivällä. Kasvukeskusten ulkopuolella mietitään nyt, mistä lisäresurssit kaivetaan.
Omaishoidon kustannukset ovat kasvussa kunnissa. Yli 75-vuotiaiden määrä kasvaa ja myös tieto omaishoidon tuesta lisääntyy. Esimerkiksi Vaasassa omaishoitoon varatut määrärahat on ylitetty reilusti.
Humalaisten vanhempien lapsi voi laivalla yöpyä henkilökunnan hytissä. Silloin tehdään ilmoitus lastensuojeluviranomaisille. Tapauksia on kuitenkin varustamoiden mukaan harvoin.
Suurin osa pienten lasten vanhemmista on risteilylläkin lastenhoitokunnossa, mutta osalla arviointikyky pettää. Laivojen alkoholimyyntiä valvoo käytännössä vain laivayhtiö itse.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva