Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Muoti, hyvinvointituotteet ja mahdollisuus laittautua kauneusalan ammattilaisten käsittelyssä keräsivät runsaasti väkeä Kemissä järjestetylle Lifestyle-messuille. Pelkistä ulkopuolisista seikoista kauneus ei synny, sen tiesivät messukävijät.
Homeisessa talossa asuva ei välttämätä huomaa itse homeen hajua. Mummon mökin tuoksu tuo monelle mukavia muistoja mieleen. Rakennusinsinöörille se nostaa karvat pystyyn. Hajuradalla voi testata, tunnistaako hajut.
Olympiakomitean puheenjohtajan Risto Niemisen mukaan liikkumattomuus näkyy suurina terveydenhoitokustannuksia, mutta sillä on vaikutusta myös kilpaurheiluun. Huippu-urheilijoita ei synny, jos ei ole perheitä, jotka liikkuvat.
Ruotsin sairaanhoitajille ja kätilöille tarjotaan huimia palkalisiä, jos he suostuvat pitämään lomansa muulloin kuin kesällä.
Aineenvaihdunta ei toimi salilla käymisen jälkeen juuri sen tehokkaammin kuin lenkinkään jälkeen. Lihasten kipeytymiseen ei myöskään ole ratkaisua – siihen täytyy vain tottua.
Hiukset ovat tärkeä osa ihmisen identiteettiä, ja hiusten lähteminen saattaa järkyttää. Silti kynnys peruukin hankkimiseen ja käyttämiseen voi olla korkea.
Lastenlääkäreiden päivystysrinki on toiminut Oulaskankaan sairaalassa lähes kolme kuukautta. Kululisäys keikkalääkäreistä on tälle vuodelle noin puoli miljoonaa euroa.
Terveyskeskussairaalaan liittyvät suunnitelmat nytkähtivät eteenpäin sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Tarkoituksena on rakentaa uusi 80-paikkainen nykyaikaiset vaatimukset täyttävä sairaala. Kaupunki on varannut urakkaan seuraavalle kolmelle vuodelle noin 7 miljoonaa euroa.
Helsingissä tuli huhtikuun alussa voimaan uudet säännöt kaupungin puistojen käytöstä. Niiden mukaan rakennusvirasto alkaa jatkossa periä vuokraa esimerkiksi maksullisten puistojumppien järjestäjiltä. Tämä on herättänyt suurta närää pienyrittäjissä ja kaupunki aikookin nyt miettiä linjausta uudelleen.
Kun ihmisiltä kysytään lapsuusmuistoja, professori Minna Huotilaisen mukaan varhaisimmat liittyvät yleensä 3–4 vuoden ikään. Monilla selkeitä mielikuvia on vasta koulun aloittamisesta. Vaikka varhaisia muistoja ei tunnu olevan, erilaiset hajut, maut ja äänet jättävät jälkiä jo sikiöön.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva