Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Voimakkaasti allergisoivan pujon pahin siitepölykausi on Etelä- ja Länsi-Suomessa elokuun alkuviikoilla.
Aiemminkin on epäilty, että psykoosilääkityksellä voisi olla vaikutusta aivojen pienenemiseen. Oulun yliopiston tutkimus vahvistaa asian.
Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö Pirteva on vastaanottanut muutamia kymmeniä ilmoituksia uimarantaretken jälkeisistä vatsatautioireista. Ilmoituksia on tullut useilta eri rannoilta.
Kolmen tamperelaisjärven uimavesistä otettiin tiistaina kolibakteeri- ja enterokokkinäytteitä. Tutkimuksissa ei löydetty mitään hälyttävää.
6.-luokkalaiset pesevät kirkkaasti viimeisimmät valtakunnalliset vertailuluvut. Käytännön uimatestien perusteella Oulussa 93 prosenttia ikäryhmästä osaa uida, ja joka viidennessä luokassa taito on jokaisella lapsella.
Pelkän parasta ennen -päiväyksen perusteella heitetään paljon syömäkelpoista ruokaa hukkaan. Silti tilanne Suomessa on paljon parempi kuin useimmissa länsimaissa.
Uimaveteen liittyviä epidemiaepäilyjä on tavallisesti koko maassa muutamia vuodessa. Tampereella epäilyjä on nyt neljässä järvessä yhtä aikaa. Samankaltaisia ongelmia on ilmennyt myös Oulussa.
Eläkeläismölkyn alkupuoli on rentoa kisailua, mutta kun peli lähenee loppua, otteet ja ilmeet tiukkenevat. Vanhaa kyykkää kevyempi mölkky on tärkeä osa Eläkeliiton liikuntaohjelmaa. SM-kisoihin otti Etelä-Hämeessä osaa yli 30 joukkuetta.
Sairaanhoitaja neuvoo vatsatautipotilasta viilentämään oloa esimerkiksi kylmällä jalkakylvyllä. Ikä ja kunto vaikuttavat siihen kuinka herkästi sairastuu ja kuinka pitkään tauti kestää.
Vaativaa valvontaa tarvitsevia alkoholipotilaita on ollut paljon tarkkailuosastolla helteiden aikaan. Potilailla on sekä alkoholin deliriumia, kansan kielellä juoppohulluutta että suola-arvojen laskua. Millaisia kokemuksia sinulla on omasta tai läheisesi ”ryyppyputkesta?”
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva