Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Vuorotyön kuormittavuutta voidaan ehkäistä etekin vuorokierron hyvällä suunnittelulla. Se taas olisi hyvä räätälöidä kunkin työntekijän mukaan. Toiset ovat tyytyväisiä vuorolisiin, kun toiset taas sairastuvat vuorokausirytmin jatkuvasta rukkaamisesta.
Ikäihmiset pääsevät vaikuttamaan vanhuspalveluiden suunnitteluun kansalaisraadin kautta. Porin perusturva vakuuttaa, että vanhusten ideat otetaan käyttöön.
Suusyövän varhaiseen diagnosointiin, ennaltaehkäisyyn ja hoitoon etsitään parhaimpia menetelmiä Itä-Suomen yliopiston ja Intian syöpäinstituutin yhteishankkeessa. Toiveena on esimerkiksi löytää purkan tai fluoritabletin kaltainen keino ennaltaehkäistä syöpää.
Kesken jääneen lääkekuurin pillereitä on monen kodin lääkekaapissa. Näin ei pitäisi olla. Kokenut lääkäri kehottaa syömään kuurit loppuun, ellei toisin ole sovittu.
Laihdutusleikkauksen läpikäyneet suoriutuivat aiempaa paremmin kognitiivisia toimintoja mittaavasta testistä, paljastaa tuore tutkimus.
Sairastuneen maailma pyörii usein hänen itsensä ympärillä ja läheinen tulee työntäneeksi omat tunteensa sivuun. Näin kävi Hannelelle, joka eli aaltoa potilaan rinnalla vuosikymmeniä, kunnes oppi kysymään itseltään, miltä tuntuu. Nyt hän osaa jo nähdä, milloin pitää ruveta löysyttämään.
Syksyllä kodeissa pakataan muuttokuormia. Opiskelemaan lähtevät nuoret kasaavat kippoja, kuppeja ja petivaatteita, kantavat sängyn peräkärryyn ja irrottavat stereoiden töpselin seinästä. Muuttohässäkän jälkeen kotona on yksi tyhjä huone ja ruokapöytään pitää kattaa yksi lautanen vähemmän. Vanhemmat havahtuvat siihen, ettei lasten lisäksi elämässä olekaan muita yhteisiä asioita. Mikä neuvoksi?
Terveydenhuollon neuvonantaja Tiina Saarikoski lähtee vastaamaan Punaisen Ristin ebola-hoitokeskuksen toiminnasta Sierra Leoneen. Pahamaineinen ebola-virus ei pelota Saarikoskea.
Yhteistyöjärjestö OECD:n laatuindikaattorin mukaan Suomen vertailussa ykkönen on Kymenlaakson sairaanhoitopiiri. Tutkimuksessa otettiin selvää esimerkiksi perusterveydenhuollon sujumisesta.
Esimerkiksi Tampereella päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut ovat keventyneet nopeasti parissa vuodessa. Asiakkaiden määrä on kasvanut selvästi kustannuksia enemmän.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva