Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Huulipunan käyttäjillä kylpyhuoneen kaapit ja meikkipussukat tuppaavat täyttyä vanhoista punapuikoista. Kauniita ja arvokkaita huulimaaleja ei hennota heittää pois, vaikka niiden viimeinen käyttöpäivä olisi mennyt. Kosmetiikka-ammattilaiset tietävät, kuinka pitkään huulipuna on kelvollinen.
Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan lainsäädäntöä, jolla voitaisiin puuttua kuntien ja kuntayhtymien mahdollisuuksiin ulkoistaa ja yhtiöittää koko sote-tuotantonsa.
Pakolaisten majoitustilat ovat täynnä Tampereella. Talven tulo ja oikuttelevat viemärit lisäävät majoituksessa olevien ahdinkoa.
Voiko rokotteesta sairastua? Tarvitseeko terve lapsi rokottaa? Miksi influenssarokote pitää ottaa joka vuosi uudestaan? Pyysimme asiantuntijoita vastaamaan.
Tutkimusten mukaan kalsiumin vaikutus murtumien ehkäisyyn on parhaimmillaankin vähäistä. Kalsium voi kuitenkin yhdessä D-vitamiinin kanssa ehkäistä murtumia joissakin riskiryhmissä.
Esimerkiksi Hämeenkadun hiukkaspitoisuuksia mitataan molemmista päistä. Laboratorioauto kiertää Tampereen keskustassa ja sen tuntumassa vajaat pari viikkoa.
Pelkästään kroonisten haavojen hoitoon kuluu 2-4 prosenttia koko terveydenhuollon budjetista. Turussa on tehostettu haavojen hoitoa, jotta kroonisten haavojen hoitamiseen käytetyt kustannukset saadaan pienenemään.
Lääketieteen Nobel-palkinnon saajat julkistettiin Tukholmassa.
Munuaiskeskus ja infektioyksikkö saavat uudet tilat viimeistelyä vaille olevasta E-rakennuksesta. Ensimmäiset käyttäjät saapuvat marraskuun lopulla.
Lapsettomuudesta kärsivien määrä kasvaa koko ajan. Erikoislääkäri kertoo kolme tekijää, joiden tiedetään tai epäillään vaikuttavan lapsettomuuteen etenkin länsimaissa.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva