Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Ajokortti otetaan pois terveydentilan vuoksi vasta tarkan harkinnan jälkeen. Lääkäriltä pyydetään yleensä lausunto. Lisäksi esimerkiksi iäkkäitä kuskeja passitetaan ajokokeeseen.
Asiantuntija muistuttaa, että isän korkeasta iästä ei voida tehdä suoria johtopäätöksiä lapsen henkiseen ja psyykkiseen kehitykseen.
Tampereen naapurit haukkuvat uudistusta, joka kasvattaisi niiden menoja. Lakiehdotus kaventaa merkittävästi mm. paikallisdemokratiaa, kuntien edustajat muistuttivat keskiviikkona kansanedustajille.
Helsinki on etsinyt keskusta-alueelta sijoituspaikkaa uudelle terveys- ja hyvinvointikeskukselle, mutta liian kalliit vuokrat ovat toistaiseksi torpanneet suunnitelmat. Myös Marian sairaala-alueen muuttaminen uuteen käyttöön on vaikeaa, koska se sijaitsee hankalassa paikassa.
Muutaman vuoden takaisessa belgialaistutkimuksessa osoitettiin, että harjoittelu paastotilassa on ruokittuna harjoittelua tehokkaampaa.
Merirosvotyylisillä silmälapuilla on vuosikymmeniä hoidettu karsastuksesta kärsiviä lapsia. Nyt uudet, innovatiiviset, akkukäyttöiset silmälasit tuovat asiaan helpotusta ja parantavat hoitotuloksia. Niissä mm. toinen linssi tummuu ja kirkastuu vuoron perään.
Sairaanhoitajaliiton kyselyn mukaan hoitajat ovat yhä tyytymättömämpiä työoloihinsa. Hoitoalan ammattilaiset toivovat lisää käsiä ja enemmän arvostusta.
Muistiliitto on muutaman vuoden ajan kouluttanut tukihenkilöitä muistisairaille. Vapaaehtoisen on tarkoitus olla kaveri – ei hoitaja. Toiveena on mahdollistaa muistisairaalle oman näköinen arki ja kipinän säilyttäminen elämään.
Kaupunginsairaalan remontti ei rajoittunut pelkästään seiniin, vaan sen takia jouduttiin uusimaan myös työtavat. Nyt Porin mallia tullaan hämmästelemään myös muualta Suomesta.
Kun valinnanvapaus terveydenhoidossa kuusi vuotta sitten tuli voimaan, se yllätti Rinkebyn kuin varas yöllä. Lähes yhdessä yössä budjetista katosi kolmannes, henkilökunnasta puolet, kirjoittaa Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Satu Miettinen.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva