Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Yksirintaisuus on monelle edelleen tabu. Siitä ei ole helppo puhua, eikä se saa näkyä. Ainutlaatuisen poikkeuksen teki lauantaina Helsingissä järjestetty hyväntekeväisyysmuotinäytös. Sen tähtiä olivat rintasyöpää sairastaneet naiset, jotka esiintyivät heille suunnitelluissa uimapuvuissa.
Akaan hunajaviikoilla vieraat saivat tutustua paikalliseen mehiläistarhaan. Kiertokäynnille osallistuneet pääsivät pesien lähelle, koska kokenut tarhuri tietää pölyttäjien olevan ystävällisiä.
Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Toppari on tutkinut kemikaalien vaikututusta ihmiskehoon jo parikymmentä vuotta. Parabeeneja pelätään Topparin mielestä turhaan, mutta aurinkosuojavoiteiden mahdollisia terveyshaittoja pitäisi hänen mielestään tutkia lisää. Topparin mukaan kemikaalien testaus EU:ssa on puutteellista, eikä edes luonnollisuus takaa kosmetiikan turvallisuutta.
Elintavat, ruokavalio ja lääkkeet tehoavat valtaosaan Alzheimerin taudin tärkeimmistä riskitekijöistä, eivät ehkä kuitenkaan vanhuuden haurauteen.
Liikunnan vaikutukset terveyteen eivät ehkä ole niin suuria kuin luullaan. Perimä selittää ihmisen fyysisestä kunnosta jopa puolet.
Lapsille myrkytysoireita aiheuttaneet marjat ovat varmistuneet paatsaman marjoiksi. Oireita saaneet kaksi poikaa pääsevät tänään sairaalasta kotiin. Kasvit on torstaiaamuna poistettu päiväkodin pihalta Jyväskylän Jyskässä. Varhaiskasvatuksen palvelujohtaja sanoo, että kaikkien kaupungin päiväkotien pihat aiotaan tarkistaa.
Yli miljoona suomalaista auttaa säännöllisesti läheistään. Läheisen sairaus voi edetä hiljalleen, eikä omaishoitaja aina havaitse, milloin ulkopuoliselle avulle voisi olla tarvetta. Avun pyytäminen voi myös olla hankalaa, niin kuin myös avun tarjoaminen.
Muihin länsimaihin verrattuna Suomessa eletään hieman pidempään. Miehet kirivät elinvuosissa naisia kiinni.
Kokkolan ruokapalvelut haluaa karsia tarpeettomat erityisruokavaliot kouluilta. Tavoitteena on karsia keittiöiltä pois turhaa näperrystä, annokset kun tehdään suurin piirtein käsityönä
Meilahden tornisairaalassa avautuu syyskuussa uusi teho-osasto, joka parantaa merkittävästi Hyksin alueen tehohoitoa. Uudet potilaspaikat ovat tarpeen, sillä väestön ikääntyminen lisää tehohoidon tarvetta voimakkaasti tulevaisuudessa.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva