Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Lääkkeille vastustuskykyinen suolistobakteeri on voinut levitä jo laajalle Yhdysvalloissa, infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen arvioi.
Alle kouluikäisten puheterapeuteista on pulaa. Porissa kokeillaan, voisiko puheterapeutin sijasta apua olla puheopettajista. Ratkaisu on herättänyt myös arvostelua, koska palvelun antaja on demaripoliitikko.
Vaativaa asiantuntijatyötä tekevien kolmekymppisten oravanpyörä työelämässä pelottaa tutkijaa. Pahimmillaan kolmekymppisillä uraohjuksilla on takanaan useita burn outeja ja työelämä hallitsee koko elämää.
Yhdysvalloissa on todettu maan ensimmäinen kaikille tunnetuille antibiooteille vastustuskykyinen bakteeritapaus. Aiemmin samaa bakteeria on tavattu Kiinassa ja Intiassa.
Kainuussa tehdään valtakunnallisesti vertailtaessa esimerkillistä mielenterveystyötä. Kiirellisissä tapauksissa apua tarjotaan heti, ilman jonoja ja niin pitkään, kun se koetaan tarpeelliseksi.
Toiminnallinen vertaistuki auttaa elämänhallinnassa ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitämisessä. Tämä on huomattu esimerkiksi Kainuun kulttuuripaja Marilynissä. Kulttuuripajalla tärkeintä on luovuutta tukeva, avoin ja turvallinen ilmapiiri.
Uuden tutkimuksen mukaan työttömyys, julkisen terveydenhuollon menot ja syöpäkuolemat ovat yhteydessä toisiinsa.
Laaja suomalaistutkimus selvittää, miten tietoisuustaitojen harjoittelulla voidaan parantaa lasten ja nuorten stressinhallintaa, tunteiden säätelyä, tarkkaavaisuutta ja mielenterveyttä. Ensimmäisten tulosten mukaan nuoret itse kokevat saaneensa harjoittelusta hyötyä muun muassa vaikeiden tunteiden hallintaan ja ihmissuhteisiin.
MS-tauti on tunnettu jo 150 vuotta, mutta sen syvintä olemusta ei vielä ole kunnolla löydetty. Vaikka tautiin on jo monia hoitokeinoja, edelleenkään ei tarkalleen tiedetä, mihin hoito perustuu.
Tottuneellakin polkupyöräilijällä takalisto kipeytyy helposti, ainakin kevään ensimmäisillä pyöräilymatkoilla. Elämäntapapyöräilijä antaa neuvot, joiden avulla pepun kipeytymistä voi ennaltaehkäistä. Yksi vinkki on oikeanlainen satula.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva