Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Tampereen yliopiston ja yhdysvaltalaisen huippuyliopiston tutkimuksessa on havaittu, että statiinilääkitys pienentää rintasyöpäpotilaiden kuoleman riskiä. Sama tutkimusryhmä selvitti samanlaisen vaikutuksen eturauhassyöpään jo muutama vuosi sitten.
Kempeleläinen Satu Nurkkala-Lämsä sai potkut sairastuttuaan MS-tautiin. Hänen mielestään monet MS-tautia sairastavat voisivat toimia työelämässä, jos yritysjohdolla olisi halu tehdä muutoksia työvälineisiin tai työskelytapoihin.
Rintasyöpäpotilaiden tueksi tehty tilateos saapui kiertueellaan Tampereelle. Lähes 5 000 suomalaisnaista saa vuosittain rintasyöpädiagnoosin.
Kuntatyöntekijät ovat entistä terveempiä, tai ainakin he ovat töistä poissa aiempaa harvemmin. Tarkkaa syytä sairauspoissaolojen vähentymiseen ei tiedetä.
Lasten sairastaminen aiheuttaa päänvaivaa kotien lisäksi myös päivähoitopaikoissa. Usein lapsia viedään hoitoon vaikka oikea paikka olisi sairastaa kotona.
Kun ystävän tai perheenjäsenen henkiset voimavarat loppuvat, voi läheinen ottaa ensimmäisen askeleen avun hakemisessa. Erityisesti itsetuhoisuuteen on hyvä reagoida mieluummin pikkuisen liian ajoissa kuin liian myöhään.
Puukon katkaisema selkäranka onnistuttiin saamaan taas toimimaan. Tutkijan mielestä tieteen edistysaskel oli suurempi kuin ihmisen saaminen Kuuhun.
Tampereen yliopiston ja yhdysvaltalaisen huippuyliopiston tutkimuksessa havaittiin, että varsinkin jo ennen rintasyöpädiagnoosia aloitettu statiinilääkitys alensi rintasyöpäkuolleisuutta.
Masennuksesta kärsivien Käypä hoito -ohjeita laatinut Erkki Isometsä kerää kiitosta mielenterveyden häiriöitä koskevasta työstään.
Murrosikäinen kaipaa vanhempien ohjausta, vaikka kapinoi ja kiukuttelee. Nuoren mielestä on lohdullista, kun joku asettaa rajat, sanoo kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva