Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Askola > Askolan lukio > Oppiaineet > Terveystieto >

Terveystieto

YLLÄPITOON >>    

Opettaja

Maantietoa ja biologiaa ja terveystietoa opettaa Johanna Vuolteenaho
 

Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset

Kansanterveystieteen professori Jussi Kauhasen mielestä kuva Suomesta viinamaana on myytti. Suomalaisten juominen on muuttunut olut- ja viinipainotteisempaan suuntaan, ja samalla kuolleisuus alkoholiin on laskenut.
Huhtikuun 26. päivä vuonna 1986 muutti pysyvästi Anna Tishenkon elämän. Hänet ja moni muu evakuoitiin kaksi päivää Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen. Anna ei tule koskaan pääsemään takaisin kotiin.
Väestöliiton asiantuntijan mielestä kännykkäsovellusta voi käyttää ehkäisyyn, jos raskaaksi tuleminen ei ole katastrofi.
Naksuvatko leukanivelesi, eikö suu aukea kunnolla? Asiantuntijan mukaan alle kymmenen prosenttia suomalaisista kärsii vaivoista, joihin apu löytyisi purennan korjaamisesta. Yksi apukeino on purentakisko.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS päätti marraskuun alussa käynnistää valmistelut Tuusulan Kellokosken psykiatrisen sairaalan tiloista luopumiseksi. Toistaiseksi auki on muun muassa se minne Kellokoskella olevat oikeuspsykiatrian potilaat sijoitetaan. Vahvin vaihtoehto on Helsinki.
Maailmanlaajuisesti muistisairaudet tulevat nykyisin maksamaan noin 818 miljardia ja vuonna 2030 ehkä jo kaksi biljoonaa euroa. Jos muistisairaudet olisivat valtio, olisi se tällä hetkellä maailman 18. suurin.
Parhaimmillaan eläin voi pelkällä olemassaolollaan sytyttää hiipuneen elämänilon. Näin teki chihuahua tukikoira Sisu, joka on auttanut kuopiolaista Kata Heinosta toipumaan anoreksiasta. Nyt Savossa halutaan aloittaa tukikoirien ammattimainen kasvatus.
Liettuassa laittoman viinan tiputtaminen on erittäin yleistä, mikä näkyy myös katukuvassa. Poliisi on ottanut käyttöön nykyaikaiset laitteet viinanpolttajien löytämiseksi.
Tuhansia vuosia vanha juoma, olut, paljastaa edelleen uusia salaisuuksiaan. Luonnonvarakeskuksen Jokioisten yksikössä on löydetty oluesta, sen maltaasta, vähän tutkittuja fenoleita, hordatiineja. Hordatiineilla on todettu olevan fysiologisia vaikutuksia.
Miesten entistä terveellisemmät elintavat saattavat olla suurin selittävä tekijä dementian vähenemiselle.
 

yhteystiedot

Askolan lukio
Helkamäentie 30 07230 Monninkylä
 
Kuva
 
 
Kuva