Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Kuopio > Erityisopetus >

Erityisopetus

YLLÄPITOON >>    

ERITYISOPETUS

ERITYISOPETUS
Tervetuloa Kuopion erityisopetuksen suunnittelun sivuille. Näiltä sivuilta löydät ajankohtaista tietoa Kuopion erityisopetuksen nykytilasta, suunnittelusta ja tulevaisuuden näkymistä. Sivustoa täydennetään ja päivitetään säännöllisesti.

 

Tiedote

Erityisopetukseen uusia malleja varhaista tukea painottaen

Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa 10.6. hyväksyttiin erityisopetuksen kehittämissuunnitelma vuosille 2009 - 2013. Suunnitelman seitsemän kehittämisehdotusta perustuu huomioihin erityisopetuksen nykytilasta, kehittämistarpeisiin sekä erityisopetuksen strategian suosituksiin.

Erityisopetuksen kehittämissuunnitelma painottaa opetusta ja tuen antamista yleisopetuksessa ja lähikoulussa, mutta vahvempaa tukea tarvitseville lapsille ja nuorille jää selkeä polku. Silloin toteutuu myös lähikouluperiaate, mitä mm. OPM:n uusi erityisopetusstrategia painottaa.

Kehittämissuunnitelmaan kuuluu uusien mallien kehittäminen painottamalla varhaiseen tehostettuun tukeen OPM:n strategian mukaisesti. Lisäksi tarkennetaan keskitetyn erityisopetuksen kriteerejä ja tarkistetaan pienryhmien profiileja.


 

Miete

Luovuus on tärkeämpää kuin tieto.
- Albert Einstein