Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Etäkoulu Kulkuri > Opiskelu Kulkurissa >

Opiskelu Kulkurissa

YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

Yksittäisiä aineita tai koko oppimäärä

Etäkoulu Kulkurissa voi etäopiskella Suomen peruskoulun lukuaineita: yhtä, useampia tai vaikka kaikkia. Yläasteikäinen voi suorittaa myös taito- ja taideaineiden pakolliset kurssit ja saada niistä päättöarvosanat.
 

Paikallisen koulun täydentäjä

Jos lapsi käy paikallista tai kansainvälistä koulua ulkomailla, opintoja voi täydentää Kulkurissa Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvillä sisällöillä. Tärkein aine on suomen kieli ja kirjallisuus.

Jos aikaa ja motivaatiota riittää, muita hyviä aineita ovat esimerkiksi ruotsin kieli, historia ja yhteiskuntaoppi sekä ympäristö- ja luonnontieto (7. luokalta alkaen biologia ja maantieto).

Aineiden valinnassa lähtökohtia ovat lapsen jaksaminen, motivaatio ja kiinnostuksen kohteet. Kahta rinnakkaista koulua ei kannata käydä.
 

Ainoa koulunkäyntimahdollisuus

Tarvittaessa Kulkurissa voi opiskella kaikkia pakollisia lukuaineita. Yläasteen oppilaat voivat suorittaa koko perusopetuksen oppimäärän ja saada päättötodistuksen.

Perusopetuksen oppimäärän suorittaminen erityisessä tutkinnossa Etäkoulu Kulkurissa on mahdollista, jos oppilas ei ole oppivelvollinen Suomessa (= oppilas ei asu vakinaisesti eikä hänellä ole kotipaikkaa Suomessa ). Jos oppilaan kotipaikka on Suomessa, hänen kotikuntansa on velvollinen valvomaan oppivelvollisuuden suorittamista.
 
 
Kuva
 

Pronssigolffari Krista Bakker rytmitti opiskelun urheilun ehdoilla


krista_bakker.jpg

Kahdeksantoistavuotias golffari Krista Bakker juhli syyskuussa joukkuekilpailun MM-pronssimitalia. Ykköspelaajalla on tänä syksynä myös toinen, vielä henkilökohtaisempi juhlimisen aihe, peruskoulun päättötodistus. Sen mahdollisti Etäkoulu Kulkuri ja Kristan itsekuri.

Bakker on asunut Hollannissa vuodesta 2008. Paikallisen koulun käyminen hollannin kielellä osoittautui hankalaksi, ja Krista aloitti opiskelun etäkoulu Kulkurissa. Harjoittelu ja ottelut määrittävät urheilijan aikataulun, joten Krista valitsi verkkokurssien sijasta kirjalliset kurssit. Niiden sovittaminen normaaliin päivärytmiin oli helpompaa. Hän heräsi aamulla aikaisin ja ryhtyi opiskelemaan, sitten seurasi fyysistä harjoittelua ja kevyt lounas. Pänttäämisen jälkeen Krista suunnisti golfkentälle ja kävi vielä koulukirjojen kimppuun ennen illallista. ”Etäopiskelussa on hyvä asettaa itselle päämäärä, koulun suorittaminen, ja osatavoitteita aineiden suorittamiselle. Itse keskityin aina koulunkäyntiin kilpailuputken jälkeen. Tärkeintä on saada itseään niskasta kiinni ja ruveta lukemaan aina, kun on vapaata aikaa harjoittelusta”, Bakker kertoo. Hän suoritti itselleen helpoimmat aineet ensin ja jätti vaikeimmat kuten matematiikan viimeiseksi. ”Opiskeleminen etänä vaatii opiskelijalta itsekuria ja kykyä itsenäiseen opiskeluun. Aina ei ole helppoa löytää kurssin oleellisinta sisältöä yksin. Kivaa on se, että siinä pystyy itse määräämään opiskeluajan. Ajankäyttö on tehokasta urheilemisen kannalta”, hän sanoo.

Krista Bakker aloitti golfin pelaamisen 9-vuotiaana. Kari-isä on edelleen hänen henkilökohtainen valmentajansa. Jatko-opintoja Krista ei suunnittele, vaan hän aikoo panostaa täysillä golfiin. ”Pelaan vuoden 2013 lopussa naisten European Tourin karsinnat. Siirryn ammattilaiseksi, kun olen siihen valmis”, huippu-urheilija maalailee tulevaisuuttaan.

- Heli Hänninen-Snellman -